Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aνδρέας Πουλάς: Φτάνουν τα χειροκροτήματα – Ναι στην τροπολογία για τα ΒΑΕ – Στηρίξτε τους αγρότες και τον τουρισμό

Published

on

Ο κ. Ανδρέας Πουλάς κατά την επεξεργασία των ΠΝΠ για τα «μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού και των αρνητικών συνεπειών του» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής,

ως εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε αρχικά ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί εθνικό στόχο και αποτελεί χρέος όλων να στηρίξουν την συλλογική προσπάθεια με εποικοδομητική κριτική και χρήσιμες προτάσεις. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της σθεναρής υποστήριξης της αναγέννησης του ΕΣΥ –που φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ- καθώς και την ανάγκη για ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς όσων το υπηρετούν. Στη συνέχεια ο κ. Πουλάς αναφερόμενος στα άρθρα των ΠΝΠ αναφέρθηκε:

Στην ανάγκη άμεσης επιβράβευσης του προσωπικού του ΕΣΥ με μισθολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα, υιοθετώντας -μεταξύ άλλων- την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Στην πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τη δημιουργία δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με εθελοντές ιατρούς ή ιατρούς που υπηρετούν σε διευθύνσεις δημόσιας υγείας των περιφερειών, των κέντρων υγείας και των ΤΟΜΥ καθώς επίσης προσωπικό που απασχολείται στις πιο πάνω δομές και τους εργαζόμενους στο βοήθεια στο σπίτι ώστε να δημιουργηθούν κινητές μονάδες για την αντιμετώπιση κατ’ οίκον περιστατικών που δεν χρήζουν νοσηλείας.
Στην πρόσκληση του Υπουργείου Ανάπτυξης στο διαδίκτυο για το έργο της συγκρότησης 500 κινητών μονάδων ύψους 10,8 εκατομμυρίων ευρώ η οποία προκαλεί ερωτηματικά καθώς με σχετική διάταξη της ΠΝΠ μπορούν να συγκροτηθούν οι ομάδες κατ’ οίκον φροντίδας μέσω των τοπικών ιατρικών συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης με λιγότερο κόστος για τον προϋπολογισμό.
Στη ανάγκη διασφάλισης, επάρκειας και ποιότητας του υγειονομικού υλικού, για τους υγειονομικούς και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας.
Στην αναγκαιότητα ενός αξιόπιστου εθνικού συστήματος υγείας και στην αναθεώρηση των όποιων σκέψεων για ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση του ΕΣΥ.
Στην ένταξη των αγροτών στον ειδικό μηχανισμό στήριξης για το σύνολο των αγροτικών δραστηριοτήτων.
Στην ανάγκη ενός συνολικού σχεδίου στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον Τουρισμό δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία και ήδη ξένες εταιρείες έχουν προβεί σε αθρόες ακυρώσεις των κρατήσεών τους και αναμένεται σχεδόν καθίζηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Να στηριχθεί με μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές και στις ασφαλιστικές εισφορές και με επέκταση του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού.
Στην ανάγκη για ένα νέο σχέδιο τύπου «Μάρσαλ» για την Ευρώπη και στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει στην έκδοση κορονο-ομολόγου, το οποίο θα αποπληρωθεί από κοινοτικούς πόρους.
Στη χρησιμοποίηση αυτών των ποσών για να ενισχυθούν τα δημόσια συστήματα Υγείας, να υποστηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να στηριχθούν τα νοικοκυριά και για τη δημιουργία ενός Ταμείου για πρόσθετες παρεμβάσεις ενίσχυσης της απασχόλησης και των ανέργων.
Στην αναγκαιότητα επιβολής της Κυβέρνησης στις Τράπεζες γιατί ρευστότητα στις επιχειρήσεις σημαίνει τράπεζες που βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.
Κλείνοντας ο κ. Πουλάς ανέφερε:

«Από αυτή την κρίση επιδιώκουμε οι Έλληνες να βγούμε σύντομα όλοι, ζωντανοί και ενωμένοι. Πολιτικές, όπως αυτές που ακολούθησαν η ΝΔ και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα προηγούμενα χρόνια στις πλατείες, παρέα με τους αγανακτισμένους ακροδεξιούς και στο Ζάππειο «σκίζοντας» Μνημόνια, εμείς η Δημοκρατική Παράταξη που έστησε το ΕΣΥ, που έστησε το Κοινωνικό Κράτος, που έστησε τις βάσεις της αξιοκρατίας με το ΑΣΕΠ, που σήκωσε στις πλάτες της ΜΟΝΗ ΤΗΣ την κρίση που η Δεξιά διακυβέρνηση 2004-2009 δημιούργησε, δεν ακολουθούμε. Δεν λειτουργούμε με επικοινωνιακά παιχνίδια. Δεν λειτουργούμε μικροκομματικά. Αυτός είναι ο πατριωτισμός μας. Έτσι, προσφέρουμε στην Πατρίδα.»