Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Η κοινωνία απαιτεί να γίνονται συμμαχίες στη βάση και όχι να μαζευόμαστε κάποιοι στα κομματικά γραφεία για συμμαχίες κορυφής»

Published

on

Στην εκπομπή «Σήμερα» του τ/σ ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Είμαστε πολύ προσγειωμένοι και ξέρουμε ότι η ουσία της πολιτικής είναι να βρίσκεις λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, που είναι πάρα πολλά. Η ακρίβεια, οι τιμές στα καύσιμα και στα τρόφιμα, πεδία στα οποία η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει την αισχροκέρδεια. Οι τιμές στην Ελλάδα είναι πολύ αυξημένες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Το πραγματικό εισόδημα του πολίτη μειώνεται διαρκώς αντί να ενισχύεται με μέτρα που θα βοηθούσαν πραγματικά. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν μπήκε κανένα πρόστιμο στην αγορά των τροφίμων και οι τιμές εκτοξεύτηκαν. Το ίδιο το υπουργείο είπε ότι πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις γιατί οι άνθρωποι που εργάζονται στη ΔΙ.Μ.Ε.Α. δεν επαρκούν για να γίνονται οι έλεγχοι. Ο κ. Μητσοτάκης τι κάνει;» σχολίασε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκανε αναφορά στις πυρκαγιές σε Έβρο και Ρόδο καθώς και στην βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία.

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνες και αυτό αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα της περιφέρειας Θεσσαλίας. Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση, η οποία επέδειξε αλαζονεία. Αντί να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να φτιάξει, όπως πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ, μια task force, η οποία θα λειτουργεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα με διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων και με εποπτεία του κράτους στην κατασκευή των έργων. Χωρίς εκβιασμούς, όπως του κ. Αυγενάκη, που δήλωσε ότι αν δεν εκλεγεί περιφερειάρχης ο κ. Αγοραστός, θα αργήσουν τα χρήματα των ενισχύσεων» πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Σχετικά με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «το κίνημα ενισχύθηκε, κέρδισε επιπλέον 35-40 δήμους σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά πρόκειται για ένα καλό αποτέλεσμα. Κερδίσαμε τον Δήμο Αθηναίων. Άνθρωποι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ κέρδισαν στη Θεσσαλονίκη, κερδίσαμε δύο περιφέρειες. Πρόκειται για μια νικηφόρα στρατηγική που έθεσε στο επίκεντρο ένα προγραμματικό πλαίσιο για την ενίσχυση των δήμων και των περιφερειών. Αυτό σηματοδότησε και η ψήφος στον κ. Δούκα, ο οποίος έχει τεχνοκρατικές γνώσεις, επάρκεια και ανέδειξε ζητήματα τα οποία αφορούν τους δημότες της Αθήνας. Και βέβαια ήταν μία ψήφος κατά της κυβερνητικής πολιτικής, που δεν αντιλήφθηκε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα αστικά κέντρα».

«Κάναμε δύο σημαντικά βήματα. Το πρώτο έγινε στις εθνικές εκλογές και το δεύτερο έγινε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κάνουμε μία προσπάθεια για να αποκτήσουμε ξανά μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, βασισμένη σε ένα πρόγραμμα με λύσεις για τον τόπο σε ζητήματα όπως τα υψηλά ενοίκια, η ακρίβεια, η καθημερινότητα του πολίτη, η υπογεννητικότητα. Αυτό που απαιτεί η κοινωνία είναι να γίνονται συμμαχίες στη βάση, όχι να μαζευόμαστε κάποιοι στα κομματικά γραφεία για συμμαχίες κορυφής. Εμείς προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα ποσοστά του κόμματός μας με κοινωνικές συμμαχίες, προβάλλοντας το πρόγραμμά μας ως εναλλακτική λύση για την επόμενη ημέρα» ανέφερε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisement