Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Φοβάται τη κάλπη και απειλεί με διαγραφές

Published

on

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Ίσως η χειρότερη συνέντευξη πολιτικού αρχηγού υπό αμφισβήτηση που έχει δοθεί ποτέ στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στον κ. Κουβαρά στην ΕΡΤ

Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει δημόσιες εδώ και λίγες μέρες, από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Παύλο Γερουλάνο, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Μανώλη Χριστοδουλάκη και Χάρη Δούκα ζητούν προσφυγή στην βάση του κόμματος και ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης με ιδεολογικό πολιτικό πλαίσιο και προγραμματικές συγκλίσεις των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών της χώρας με πυρήνα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Θα περίμενε κανείς, σήμερα, τον Νίκο Ανδρουλάκη να εξαίρει τα δημοκρατικά ανακλαστικά της βάσης τουλάχιστον και να θέσει τον ευατό του στην κρίση, με οργανωμένη πολιτική δομή, μέσα στο Φθινόπωρο του 2024. Αντε, αν δεν περίμενε αυτό, τουλάχιστον θα περίμενε μια δόση αυτοκριτικής. . . Ούτε το ένα συνέβη ούτε το άλλο. Αντί αυτού, ένας εκνευρισμένος Νίκος Ανδρουλάκης, που μάλλον δεν έχει καταλάβει πως το κόμμα, η παράταξη, δεν είναι ιδιοκτησία του, παρά τα όσα έλεγε προ ετών για “κόμμα-λάφυρο”, τελικά, καταλάβαμε τι εννοούσε τότε, με οξύ διχαστικό λόγο, απελπισμένος πολιτικά εμφανώς, από την μια έθετε τον εαυτό του στην κρίση της βάσης, από την άλλη, η εμμονή του με το Λεκανοπέδιο φτάνει στο όρια της γραφικότητας και της πολιτικής κατάντιας, καθώς αν ήταν δίκαιος, θα έπρεπε να αναφερθεί στην δική του φράση “αν το ΠΑΣΟΚ τερματίσει 3ο στις Ευρωεκλογές θα είναι πολιτική ήττα” και δεν θα περιοριζόταν στην Αττική – γεγονός που το εξηγήσαμε νωρίς, από την πρώτη στιγμή, στο THE SOCIALIST, καθώς αποτελεί μια τακτική κίνηση εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων με το πρόσχημα της “αυτοκριτικής”..

Περί εμμονής με το “Λεκανοπέδιο”

Στοχοποιώντας την Αττική φαίνεται πως έμπαινε σε κίνηση το σχέδιο “πολιτική εκκαθάριση” εσωτερικών αντιπάλων της ηγεσίας: Α) Παύλος Γερουλάνος Β) Νάντια Γιαννακοπούλου Γ) Μανώλης Χριστοδουλάκης και κυρίως Δ) Χάρης Δούκας *Ως Δήμαρχος Αθηναίων θα έμπαιναν στο στόχαστρο και θα βρισκόντουσταν απολογούμενοι για την “πολιτική ήττα” του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Αυτό θα ήταν το αφήγημα και η “αυτοκριτική” που θα ονόμαζαν στην Χαριλάου Τρικούπη.”

Συνομιλητές των “διαφωνούντων” με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο THE SOCIALIST: “Ίχνος αυτοκριτικής – ακόμα περιμένουμε το χρονοδιάγραμμα του Προέδρου για εσωκομματικές κάλπες”

Την ώρα που πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος, ο Νικος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές. Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του. Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι. Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Είπε: είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανα πάσα στιγμή, όμως δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν κάλπες. Περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα. Στους ισχυρισμούς του ότι όσοι διαφωνούν παίζουν το παιχνίδι της ΝΔ. Σε αυτό τον απαράδεκτο ισχυρισμό, σύμφωνα με συνομιλητές των διαφωνούντων με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απαντούν πως η ΝΔ θα τρίβει τα χέρια της με κόμματα της αντιπολίτευσης από 12 εως 14%. Εξάλλου όλα τα φιλικά ΜΜΕ της ΝΔ αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν χρειάζονται να γίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ