“Ανικανότητα, Ανετοιμότητα, Ανευθυνότητα – Τα 3 “Α” της Κυβέρνησης Μητσοτάκη”

Γράφει ο Πάνος Ζαρογουλίδης

*Ο Παναγιώτης Ζαρογουλίδης είναι Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας, μέλος της αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Φ.Σ και πρώην Υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.

 

Τα 3 βασικά συστατικά που συνθέτουν την επιτυχία στην κοινωνία μας είναι η οργάνωση, η ικανότητα και η επιθυμία που μαζί με τον αστάθμητο παράγοντα της τύχης συντελούν στην επίτευξη των στόχων μας.

Η πολιτική που δεν είναι τίποτα λιγότερο από μεθοδολογίες διαχείρισης, απαντά επίσης στον πιο πάνω κανόνα που καθορίζει την ευτυχή κατάληξη σε κάθε επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αξιολόγησης της πολιτικής αντιμετώπισης λόγω του έκτακτου της διαδικασίας, ο παράγοντας οργάνωση μετά και από την δεκαετή μνημονιακή αποψίλωση των δομών υγείας εξαιτίας της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, παρουσιάστηκε ανέτοιμος να υποδεχθεί την πίεση που άσκησε ο ιός.

Η ικανότητα που πηγάζει από την εξάσκηση, την εξοικείωση και την φαντασία στις επιλογές στην περίπτωση μας, παρουσίασε οξύμωρη και παράδοξη διακύμανση λαμβάνοντας υπόψη ότι κινήθηκε αντίθετα με αυτά που επιτάσσει η λογική, ξεκινώντας δυναμικά και συνεχίζοντας αναιμικά. Ο τρίτος παράγοντας ίσως ο πιο καθοριστικός στην διαδικασία, έχει να κάνει με την επιθυμία που προβάλει και το ύψος της ευθύνης που είναι διατεθειμένος να αναλάβει ο καθένας.

Εδώ, η πολιτεία φαίνεται ότι συντεταγμένα στάθμισε τον κίνδυνο και αποποιούμενη την δική της, προσπάθησε διακαώς να την επιμερίσει στην κοινωνία μετατρέποντας την ευθύνη του συντονισμού σε ατομική ευθύνη των νέων, την ένδεια της κεντρικής διαχείρισης σε ευρωπαϊκή ανεπάρκεια διαπραγμάτευσης, την άτολμη μέχρι σήμερα προσπάθεια ανίχνευσης σε κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Με γνώμονα τα παραπάνω η κυβέρνηση ξεκινώντας στόχο την «Ελευθερία» το μόνο που κατάφερε ήταν να φυλακίσει την προοπτική υπονομεύοντας μάλιστα το μέλλον της χώρας, αφού τίποτα πλέον δεν προμηνύει την επιτυχία της επόμενης μέρας αφού εκκινεί από τα 3 Α της αποτυχίας: Ανετοιμότητα, Ανικανότητα και Ανευθυνότητα ! ! !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ