Απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικών στην Θεσσαλονίκη: Για “Τούρκικη Μεινότητα” έκανε λόγο

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Ο Τούρκος Υφυπουργός, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επισκέφθηκε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη – όπου εδρεύει και το Τουρκικό Προξενείο και επίσης το Γενί Τζαμί.

Με απανωτές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών,προκαλεί θέτοντας θέμα τουρκικής μειονότητας.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter, από τη Θεσσαλονίκη ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ανέφερε: «Συναντήθηκα με εκπροσώπους της Τουρκικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Πιέσεις, περιορισμοί στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των ανθρώπων μας είναι απαράδεκτες. Είμαστε πάντα κοντά στους δικούς μας ανθρώπους που διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα από το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας. Εργαζόμαστε ώστε να είμαστε πρωτοπόροι στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας, υπό το μότο “ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη στον κόσμο”».

Με βάση το πρόγραμμα που έχει γίνει γνωστό, το απόγευμα ο κ. Κιράν θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα έχει επαφές και συναντήσεις με φορείς της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ αύριο θα επισκεφθεί την Ξάνθη (πρωί) και το μεσημέρι θα πάει στο Διδυμότειχο, όπου θα ξεναγηθεί στο τέμενος του Βαγιαζήτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ