ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απέλπιδα προσπάθεια του Τσίπρα: Καλεί σε debate την Φώφη Γεννηματά!

Γράφει ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Κίνηση- έκκληση για σανίδα σωτηρίας στο “ναυάγιο” ΣΥΡΙΖΑ, η πράξη του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει debate απο την Φώφη Γεννηματά μεταξύ των δύο.

Να θυμίσουμε εδώ πως σε παλαιότερες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, έχει τοποθετηθεί περι του θέματος “Debate μεταξύ 2 κομμάτων” σημειώνοντας μάλιστα πως “είναι βαθιά αντιδημοκρατικό”. 

Συνηθισμένοι στις “κωλοτούμπες” απο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτή την περίπτωση όμως, είναι “κραυγαλέα” η έκκληση για σωτηρία του ΣΥΡΙΖΑ που σε κάθε μέρα που περνά, βουλιάζει το “κότερο” της πολιτικής δύναμης που έφερε την πρώτη φορά καραμανλική αριστερά στην Ελλάδα. Μια κίνηση εντυπωσιασμού του Αλέξη Τσίπρα αφού βλέπει πως ούτε η διπλωματία ούτε η “επίθεση” μέσα απο τα ΜΜΕ πετυχαίνουν το σκοπό τους, την διάσπαση του ΚΙΝΑΛ και την εσωστρέφεια. Αντ’αυτού, το Κίνημα Αλλαγής βγαίνει κερδισμένο και συσπειρώνει το κοινό του μα και τα στελέχη του σε κάθε “επίθεση αγάπης” απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε, χθες, το φλερτ με την Χαριλάου Τρικούπη καθώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έφτασε στο σημείο να προτρέψει τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη να διοργανώσουν ένα ανοικτό debate στο οποίο να συμμετέχει ο ίδιος και η Φώφη Γεννηματά προκειμένου να συζητηθεί η ανάγκη για συγκρότηση προοδευτικών κυβερνήσεων. Η ερώτηση που έρχεται αυτόματα στα χείλη όλων μας, είναι πως τολμά ο Αλέξης Τσίπρας να μιλά για προοδευτικές δυνάμεις και να απευθύνεται στο Κίνημα Αλλαγής που οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος ονόμαζαν “Γερμανοτσολιάδες”; ; ; ;

Σημείωσε, παράλληλα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του καταθέτει ειλικρινή πρόταση συζήτησης και διαλόγου καθώς η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις προοδευτικής συνεργασίας. «Εμείς καταθέτουμε μια ειλικρινή πρόταση συζήτησης και προγραμματικού διαλόγου πάνω στο τραπέζι. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αυτές που έφεραν πολλά δεινά στο παρελθόν και ενδεχομένως να φέρουν και στο παρόν και στο μέλλον. Άρα είναι μια ειλικρινής πρόταση – και μιας και δεν έχουμε χρόνο – ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να οργανώσετε ένα debate για να τη συζητήσουμε δημόσια», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ερώτηση αναφορικά με ενστάσεις που μπορεί να υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα του κόμματος προς το κέντρο, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα στη Κουμουνδούρου: «Έχω αποφασίσει ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι μια απόφαση ειλημμένη, δεν αφορά πρόσωπα, αφορά πολιτικές. Αγαπώ και εκτιμώ όλους τους συντρόφους μου, παλιούς και καινούργιους. Όμως, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι στους ηγέτες αναλογεί να παίξουν κάποια στιγμή έναν ρόλο ιστορικό και πρέπει να ξεπεράσουν τις προσωπικές αγάπες ή τους θυμούς και να προχωρήσουν μπροστά».

«Πάγο» από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στις προσεγγίσεις Τσίπρα

Από την πλέυρά τους, πάντως, στο Κίνημα Αλλαγής ορισμένοι επιμένουν να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Μιλώντας στο Mega σήμερα η βουλευτής του κόμματος, Χαρά Κεφαλίδου απάντησε σε υψηλούς τόνους στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Καλά κάνει και σκέφτεται με ποιο τρόπο θα επιβιώσει ένα κόμμα που αφού έχασε την εξουσία, έχασε τον βηματισμό του. Υπάρχουν εμφύλιοι σπαραγμοί και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τριχοτομηθεί. Όμως το ταγκό θέλει δύο. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει τους συντρόφους τους, την κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά και όσα έλεγε χθες, για να επιβιώσει». Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΚΙΝΑΛ έχει αρνηθεί πολλές φορές τις προτάσεις προσέγγισης του Τσίπρα, τις οποίες απέδωσε σε «απελπισία». «Η απελπισία όμως που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ τον κάνει να πιστεύει ότι η επιμονή θα φέρει αποτέλεσμα», κατέληξε η Χαρά Κεφαλίδου.