Connect with us

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Απίστευτο και όμως αληθινό: Ο παλαιοχριστιανός σε όλα τα ΜΜΕ – Η Καρυστιανού πουθενά!

Published

on

Μια ακόμα ένδειξη του σε τι κόσμο ζούμε

Η υπόθεση των “digital nomads” παλαιοχριστιανών στην Κορινθία, έγινε “viral”: ΜΜΕ σε όλη τη χώρα, “πάλευαν” για μια αποκλειστικότητα δήλωσης μιας οικογένειας και του “πατριάρχη” της επί σειρά ημερών. Μάλιστα, η φράση “παλαιοχριστιανοί” χρησιμοποιήθηκε ακόμα και από τον Υφυπουργό Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο , σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ως αντίδραση στο “κράξιμο” που έπεσε λόγω Fly Over με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη να του δείχνει την πόρτα της εξόδου…

Όλα αυτά, την στιγμή που η Πρόεδρος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, κ. Καρυστιανού, έχει καταθέσει ψυχή , τεκμήρια, έχει συλλέξει 700.000 υπογραφές για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των φερόμενων ως υπευθύνων για την τραγωδία των Τεμπών, έχει χάσει το παιδί της, έχει διεθνοποιήσει την υπόθεση στο Ευρωκοινοβούλιο και δεν έχουμε δει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως ΜΜΕ να “κάνει κρα” όπως στην περίπτωση των παλαιοχριστιανών, για να ακουστεί η μάχη που δίνει απέναντι σε ένα σύστημα “ταμπουρωμένο” όσο ποτέ…

Αποσπάσματα από τα όσα έχει πει η Μαρία Καρυστιανού:

«Είμαστε πια η φωνή των νεκρών μας. Αυτή τη στιγμή ακούτε τη φωνή της κόρης μου και των υπολοίπων 56 θυμάτων αυτής της τραγωδίας». 

«Ο πρώην υπουργός τόλμησε να αναφερθεί και σε μας. Υπονόησε ότι ο πόνος μας πρέπει να είναι βουβός έτσι ώστε να ακούγεται μόνο η δική του φωνή και η δική του άποψη, κ. Καραμανλή ο πόνος μας είναι πολύ μεγάλος για εσάς».

«στην περιοχή των Τεμπών, πριν από  ένα χρόνο, συνέβη ένα τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Στην πραγματικότητα δεν ήταν ένα μεγάλο  δυστύχημα αλλά ένα μεγάλο κρατικό  έγκλημα. «Το έγκλημα στα Τέμπη, είναι το αποτέλεσμα μιας χρόνιας οικονομικής απιστίας και σωρείας καταχρήσεων, παραλείψεων και λαθών. Ακολούθως, πλήθος  κυβερνητικών ενεργειών προσπάθησε  να παραποιήσει και να συγκαλύψει τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Όμως η αλήθεια είναι το φως. Και το φως είναι ζωή» 

“Πώς δόθηκε άδεια λειτουργίας από την Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή και πώς μπόρεσε αυτή να πείσει την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Αρχή για την ασφάλεια λειτουργίας των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα;”

“Μας παραπλάνησαν. Μας εξαπάτησαν. Και εγώ ανήκω στους γονείς που προέτρεπαν τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν το τρένο. Γιατί θεωρούσα ότι είναι ο πιο ασφαλής τρόπος μετακίνησης και μου φαινόταν σχεδόν αδύνατο να συμβεί ατύχημα.”

Advertisement

“Πόσο τραγικό να μην μας επιτρέπεται να μείνουμε μόνο στο πένθος μας; 5 ώρες έκαιγε η φωτιά στον τόπο της τραγωδίας. Παραβιάζοντας όλα τα διεθνή πρωτόκολλα για αντίστοιχες καταστάσεις, παραγκώνισαν τους δικαστικούς λειτουργούς και προχώρησαν σε πλήρη αλλοίωση του χώρου…που θεωρητικά οι πραγματογνώμονες έπρεπε να διερευνούν για όσο χρειαστεί προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κάθε στοιχείο.”

 Σε μία ομιλία – σταθμό στην ιστορία των μαχών για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, με πολλές φορές τρεμάμενη φωνή, η κ. Καρυστιανού είπε όσα η πολιτική ηγεσία της χώρας μας δεν τολμά, γνωρίζοντας και στους ευρωπαίους τι συμβαίνει στην Ελλάδα του σήμερα και πώς μία εθνική τραγωδία με σαφείς πολιτικές ευθύνες οδηγείται στην συγκάλυψη…