ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απόψεις: “Κορονοϊός και Κυπριακή εκπαίδευση” του Γ.Αυξεντίου

Γράφει ο Γίαννης Αυξεντίου ,Μέλος Κινήματος Μαθητών,Αρχισυντάκτης “Μαθητογραφήματα”,Μαθητής Κύπρου Γ Γυμνασίου

Ο κορονοϊός είναι μία πραγματικότητα και επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο. Επηρεάζει εκτός του φορέα της Υγείας, τον φορέα της Παιδείας, της Εκπαίδευσης. Δεν επηρεάζει όμως παντού με τον ίδιο τρόπο και θα ήθελα να κάνω μία αναφορά στο πως επηρεάζεται η εκπαίδευση στην Κύπρο.

 

   Δεν θεωρώ απαραίτητο να αναφέρω ότι τα σχολεία είναι κλειστά εδώ και δύο περίπου εβδομάδες. Αξίζει να κάνω αναφορά στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη το θέμα της εκπαίδευσης τώρα που τα σχολεία έκλεισαν.

 

   Η τηλεκπαίδευση ήταν και είναι για πολλούς μαθητές άγνωστη λέξη, λόγω κουλτούρας. Οι μαθητές και η κοινωνία της Κύπρου δεν έχουν την παραμικρή υποδομή στην τεχνολογία στην εκπαίδευση, κάτι που καθιστά την εφαρμογή της έκτακτα γόρδιο δεσμό για το σύστημα και δυστυχώς δεν διαθέτουμε σπαθί για να κοπεί.

 

   Στην Δημοτική εκπαίδευση ξεκαθαρίστηκε ότι η εφαρμογή είναι αδύνατη και περιορίστηκαν στην αποστολή επαναληπτικών ασκήσεων (όσα σχολεία κατάφεραν) μέσω ΜΚΔ.

 

   Στην Μέση Γενική εκπαίδευση, ελάχιστα σχολεία οργανώθηκαν με πλατφόρμες και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πω πως το δικό μου σχολείο καινοτόμησε. Άλλα πάλι δεν έχουν καν επαφή με τους μαθητές τους.

 

   Εάν η κυβέρνηση Αναστασιάδη, μετά το πέρας αυτής της δύσκολης περιόδου δεν προσπαθήσει να εισάγει την τεχνολογία στην εκπαίδευση, τότε ο κυπριακός λαός είναι άξιος της μοίρας του…

 

Related posts
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

KINAΛ για "ΙΑΝΟ": Να αποζημιωθούν οι πληγέντες χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις!

Ανακοίνωση Τομέα Πολιτικής Προστασίας Κινήματος…
Read more
ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Νέες Ελληνικές επιχειρηματικές προσπάθειες στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και συστημάτων.Η Πολιτεία οφείλει να τις προσέξει και να τις υποστηρίξει¨

Γράφει ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος. Ο προβληματισμός μου…
Read more
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Mε ΠΑΣΟΚ" Project: " Η Μελίνα, η .. Μενδώνη και η "βαριά βιομηχανία" μας, ο Πολιτισμός!"

Γράφει η Αναστασία Νικολοπούλου για το “The…
Read more