Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγέρη για διαγραφές: “Σεβόμαστε απόλυτα τα όργανα του κόμματος και τις αποφάσεις τους”

Published

on

Για την ανάγκη να ξεδιπλωθεί το σχέδιο αλλαγής που φέρει η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και να αναδειχθούν οι θέσεις του κόμματος για τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, αφήνοντας πίσω την εσωστρέφεια, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στον «ANT1».

Κληθείσα να σχολιάσει τη δημοσκόπηση της GPO και τα ευρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε: «δεν αγιοποιώ ούτε δαιμονοποιώ τις δημοσκοπήσεις, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να βγάζουμε συμπεράσματα». «Είναι προφανές ότι μέσα σε μια περίοδο κρίσης, οι πολίτες και κυρίως ο κόσμος που σκέφτεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή συμμετείχε στη διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου, εμπιστεύεται το Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περίπου το 80% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, λένε ότι η νέα ηγεσία του κόμματος κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε η Δώρα Αυγέρη.

«Την ίδια στιγμή, ο κόσμος τηρεί μια στάση αναμονής γιατί ακριβώς περιμένει να ξεδιπλωθεί η αλλαγή στο κόμμα, η οποία αναβάλλεται εξαιτίας όλου αυτού του κύκλου εσωστρέφειας που έχει ανοίξει από την πρώτη στιγμή εκλογής του νέου προέδρου αλλά και πολύ πιο πριν», υπογράμμισε.

Επισήμανε δε ότι εξαιτίας αυτή της κατάστασης, «δεν μένει χώρος στη δημόσια σφαίρα για να αναδειχθούν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, για την ακρίβεια, το πρόβλημα της στέγης, το ιδιωτικό χρέος, τα ζητήματα της δημόσιας υγείας –στο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη σταμάτησαν να γίνονται χειρουργεία». «Βλέπουμε τι γίνεται με το πάρτι των υπερκερδών στην ενέργεια, που δεν φορολογούνται», είπε ακόμα.

Σε ερώτηση για την προβολή της προσωπικής ζωής του Στέφανου Κασσελάκη από τα μέσα ενημέρωσης, σχολίασε: «δεν νομίζω ότι αυτό γίνεται με επισπεύδοντα τον κ. Κασσελάκη». «Ο νέος πρόεδρος ξεκίνησε με μια διάθεση να είναι όλα στο φως, ακριβώς για να μην υπάρχουν σκιές σε σχέση με ζητήματα που έχουν να κάνουν με πολύ προσωπικές επιλογές και με μία στάση ζωής. Και είναι μεγάλη κατάκτηση, κατά τη γνώμη μου, να λέμε ότι τα ζητήματα αυτά δεν μας αφορούν και ότι μένουμε στο πολιτικό πρόσωπο», πρόσθεσε η Δώρα Αυγέρη.

Όσον αφορά την υποδοχή του Στέφανου Κασσελάκη μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε: «όλοι είναι προς κρίση και προς αξιολόγηση, ο κ. Κασσελάκης όμως αντιμετωπίστηκε, τον ένα μήνα που είναι στη θέση του προέδρου, λες και είναι σε αυτή τη θέση τα τελευταία 8 χρόνια».

«Στην αρχή υπήρξε μια αμφισβήτηση προς το ίδιο το πρόσωπο του προέδρου, από πού έρχεται, αν έχει ή δεν έχει χρήματα. Στη συνέχεια έγινε αμφισβήτηση της ίδιας της επιλογής των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέλεξαν τον κ. Κασσελάκη. Και τώρα αποδεικνύεται τελικά ότι υπάρχει αμφισβήτηση της ίδιας της διαδικασίας εκλογής προέδρου από τη βάση», τόνισε η Δώρα Αυγέρη. «Η εκλογή προέδρου από τα μέλη του κόμματος είναι μια καταστατική πρόβλεψη που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Αν υπάρχει μία υποχρέωση των μελών και των στελεχών είναι να σέβονται τις καταστατικές διατάξεις», συμπλήρωσε.

Advertisement

Όσον αφορά τα περί διαγραφών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέλαβε: «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν προχώρησε σε διαγραφές». «Προχώρησε σε μια δήλωση για να εκφράσει την πολιτική του απαρέσκεια και καταδίκη για συγκεκριμένη συμπεριφορά, που υπερέβη κατά πολύ τις κόκκινες γραμμές και της καλοπροαίρετης και της κακοπροαίρετης κριτικής. Και παρέπεμψε –έχει το δικαίωμα να το κάνει- στα αρμόδια καταστατικά όργανα του κόμματος για να επιληφθούν επί του θέματος», εξήγησε η Δώρα Αυγέρη. «Υπάρχει μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει. Σεβόμαστε απόλυτα τα όργανα του κόμματος και τις αποφάσεις τους», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη συζήτηση περί ενδεχόμενης παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε: «ας αφήσουμε έξω από όλο αυτό τον πρώην πρόεδρο, εάν θέλει να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας δεν χρειάζεται ούτε παραινέσεις ούτε υποδείξεις».

Ερωτηθείσα για την ιδεολογική ταυτότητα του νέου προέδρου, σε σχέση και με τα δημοσκοπικά ευρήματα, σημείωσε: «Αριστερά σημαίνει να πασχίζεις για τη δικαιοσύνη, για την αξιοκρατία, για την αλλαγή και τη συνεχή ανανέωση, εάν δεν πασχίζεις για αυτά είσαι ένα άκρως συντηρητικό άτομο». «Και με βάση αυτές τις παραμέτρους, ο κ. Κασσελάκης είναι αριστερός. Δεν υπάρχει Αριστερά, και μάλιστα ανανεωτική, χωρίς την ανανέωση και βέβαια χωρίς τη σχέση με τη βάση και την κοινωνία», επισήμανε η Δώρα Αυγέρη. «Το ζήτημα δεν είναι τι λες αλλά τι κάνεις στην πράξη. Επίσης, το ζήτημα δεν είναι τι ήσουν στο παρελθόν, αλλά πώς είσαι σήμερα. Γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν, βελτιώνονται», δήλωσε.

«Για να αλλάξουν τα πράγματα χρειάζεται να αλλάξεις πρώτα εσύ, χρειάζεται να ακούς την κοινωνία και κυρίως, να κάνεις όσες περισσότερες διευρύνσεις μπορείς. Γιατί αυτό είναι το επίδικο. Η αλλαγή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να έρθει η αλλαγή στην κοινωνία και η πολιτική αλλαγή», υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη.

Advertisement