Μπατζελή: Ισως και σήμερα η ανακοίνωση υποψηφιότητας Παπανδρέου

Πότε θα κάνει ανακοινώσεις

Οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές για τον Γ. Παπανδρέου, καθώς θα ανακοινώσει δημοσίως τις προθέσεις του, όποιες και αν είναι αυτές. Από σήμερα (τη σημαδιακή 18 Οκτωβρίου) ως την τελευταία ημέρα συγκέντρωσης υπογραφών (Πέμπτη 21/10 στις 18:00) ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Μπατζελή: Ισως και σήμερα η ανακοίνωση υποψηφιότητας Παπανδρέου

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή, που στηρίζει την υποψηφιότητα Παπανδρέου, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδος χθες, είπε πως έχει την αίσθηση ότι η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα γίνει ακόμη και σήμερα, Δευτέρα, πριν από το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη. Η κυρία Μπατζελή τόνισε επίσης πως το κόμμα δεν μπορεί να πάει σε αυτή τη διαδικασία με επτά υποψηφιότητες, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι κάποιοι πρέπει να αποσυρθούν, επικρίνοντας προσωπικές αγωνίες ορισμένων.

Άλλοι εκτιμούν ότι πιθανότερος χρόνος είναι η Τρίτη ή η Τετάρτη. Όπως μάλιστα του επεσήμανε συνομιλητής του χθες, η συνέχιση αυτού του κλίματος όχι μόνο δεν βοηθάει τον ίδιο και την παράταξη, αλλά αντιθέτως φθείρει το κύρος ενός πρώην πρωθυπουργού και οδηγεί σε ευτελισμό των διαδικασιών. Οι πιθανότητες να είναι υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου ως αυτή τη στιγμή παραμένουν ισχυρότερες από κάθε άλλο σενάριο, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά αν θα το αποφασίσει τελικά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι με την επίσημη κίνηση δημοσιοποίησης των προθέσεών του για συναντήσεις με τους υποψηφίους, τάραξε τα νερά.

Προκάλεσε οργή σε υποψηφίους, αντιδράσεις σε πολιτικές προσωπικότητες («δεν έχει συναίσθηση πότε κλείνουν οι κύκλοι» σχολίαζε εις εξ αυτών), αλλά δημιούργησε και προσδοκίες στους υποστηρικτές του. Αν ο στόχος του τελικώς δεν είναι να κατέβει υποψήφιος, τότε εύλογα διερωτώνται όλοι τι νόημα είχε αυτός ο κύκλος επαφών και μάλιστα με τον τρόπο που παρουσιάστηκε. Με μια έννοια, ο Γ. Παπανδρέου μοιάζει να έχει αυτοεγκλωβιστεί σε ένα σταυροδρόμι, όπου όποιο δρόμο και αν διαλέξει, θα υποστεί κριτική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ