Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Βόμβα” στην ΝΔ λόγω Αυγενάκη! Κυριάκος Κυριάκος: “Πρέπει να παραιτηθεί αν η υπόθεση αποδειχθεί οτι δεν έχει βάση”

Published

on

Απόφαση σκάνδαλο από την ΕΕΑ για ΠΑΟΚ, Ξάνθη με… υπογραφή Λευτέρη Αυγενάκη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού άλλαξε τα μέλη της Επιτροπής ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθης και -ω του θαύματος- δύο από τα τρία μέλη έκριναν το αποτέλεσμα με ψήφους 3-2!

Δεν πέρασαν λίγες μέρες που ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με ιδιαίτερη σπουδή, όρισε δυο νέα μέλη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τη στιγμή που η ΕΕΑ θα εξέταζε την περιβόητη υπόθεση περί σχέσεων ΠΑΟΚΞάνθης, έπειτα από καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Επέλεξε τους κυρίους Τζουλάκη (πρόεδρος) και Φαραντούρη (καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά στον τομέα Δίκαιο και Πολιτικές της Ε.Ε.), δύο μέλη που τοποθετήθηκαν στην επιτροπή στις δύο ημέρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης, παίρνοντας τις θέσεις των Δημήτρη Τρανταφυλλάκη και Δημήτρη Αυγητίδη, (αμφότεροι καθηγητές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)!

Σύμφωνα με το dikisports, κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ψήφισαν οι Τζουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης και υπέρ οι Δερδεμέζης, Μαρούπα (ζήτησε αναστολή της ποινής). Δηλαδή τα δύο νέα μέλη που όρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Τζουλάκης και Φαραντούρης, ψήφισαν υπέρ του υποβιβασμού ΠΑΟΚ και Ξάνθης! Αναφορικά με τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Τζουλάκη και τις δικαστικές του περιπέτειες το Εθνος της Κυριακής είχε εκτενές ρεπορτάζ για τις καταγγελίες σε βάρος του για δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, εµπλοκή στο παραδικαστικό και παραλείψεις στο πόθεν έσχες.

Η εισήγηση της ΕΕΑ, που τινάζει τον αέρα στο πρωτάθλημα, θα κριθεί πάντως από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Super League, που θα κληθεί να πάρει και την τελική απόφαση, ενώ σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση μπορεί να κριθεί από το Διαιτητικό της ΕΠΟ, ενώ υπάρχει σε τρίτο βαθμό και το CAS.

«Παρέμβαση που γεννά αμφιβολίες και υποψίες»

Μάλιστα, άμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εισήγηση της ΕΕΑ. Ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς σχολίασε: «Η σημερινή οριακή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), σε μια περίοδο υπέρμετρης έντασης και βίας στους αθλητικούς χώρους, έρχεται να διχάσει και να τραυματίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο» και προσθέτει για τον Αυγενάκη ότι ««καθοριστική στο διχαστικό αυτό κλίμα ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού με την αντικατάσταση μελών της Επιτροπής μεσούσης της διαδικασίας. Μια παρέμβαση που δικαιολογημένα γεννά αμφιβολίες και υποψίες και θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ελληνικό αθλητισμό»».

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» μίλησε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Κυριάκος Κυριάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πρέπει να παραιτηθεί αν η υπόθεση αποδειχθεί ότι δεν έχει βάση.

Με αφορμή την απόφαση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Κυριάκος Κυριάκος, βρέθηκε στην εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος», όπου αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση και στην εμπλοκή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Advertisement

«Ο ΠΑΟΚ ήταν η αιχμή του δόρατος, μεταξύ άλλων ομάδων που τα έβαλαν με ένα σύστημα, αυτή η μάχη δεν έχει κλείσει. Έχω την εντύπωση, ότι ο Αυγενάκης αλλιώς τα υπολόγιζε και αλλιώς του βγήκαν. Ο Ολυμπιακός έχει μία τακτική προσπάθησε να ροκανίσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ, δεν κατάλαβε την σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ η υπόθεση δε μπορεί ναεξεταστεί απο διοικητικό δικαστήριο. Είναι προσωποπαγής επιτροπή, και την χρεώνεται ο Αυγενάκης. Πρέπει να παραιτηθεί αν η υπόθεση αποδειχθεί ότι δεν έχει βάση.

 

 

Mε πληροφορίες απο “ΤΟ ΕΘΝΟΣ” και SDNA

Advertisement