Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Δούκας: Είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων και θα επιδιώξω συνεργασίες – Είχα πει στον Νίκο Ανδρουλάκη πως επιθυμώ ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο

Published

on

Στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA , ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας τόνισε, μεταξύ άλλων , πως : “είχα πει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (Ανδρουλάκη) ότι θέλω να φτιάξουμε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, το οποίο θα ήθελα να είχα τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλων. Οφείλω να πω ότι το τήρησα ευλαβικά, δηλαδή κάναμε ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που πίστεψαν στη δέσμευσή μας. Συζητάμε δύο μήνες για την Αθήνα για τα θέματα τα οποία δεν έχουν χρώματα και κόμματα, αν είναι κοινά για όλους. Με αυτά πορευτήκαμε και νομίζω ότι τελικά το μήνυμα ήταν ότι νίκησε η Αθήνα”.

Διευκρίνισε κιόλας πως “οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να λογίζονται ως τρίτος γύρος των εθνικών εκλογών. Κάναμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που πίστεψαν στις δεσμεύσεις μας.
Ευχαρίστησε τον Κώστα Ζαχαριάδη για τη στήριξή του, λέγοντας πως είχε μία συνεργασία ξεκάθαρη στο δεύτερο γύρο ενώ μίλησε για τα θέματα ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας.

“Η στήριξη έγινε στο προσκήνιο, με συγκεκριμένες θέσεις που συζητήσαμε και δεν σημαίνει κάτι άλλο. Και αυτό βραβεύτηκε πιστεύω. Στο αίσθημα ασφάλειας βοηθάει και η δημοτική αστυνομία και η ελληνική αστυνομία και συνεργασία τους θα οδηγήσει στην ασφάλεια”.

Σε σχέση με τις κάμερες στο κέντρο τη πόλης, ο κ. Δούκας είπε πως δεν είναι εναντίον αρκεί να διαλευκανθεί ποιος θα βλέπει το υλικό και πώς θα αξιοποιείται ενώ μίλησε και για τους πρόσφυγες στο κέντρο.

“Σε παιδικές χαρές επίσης, δεν μπορούν να μπουν. Οι κάμερες είναι ένα επικουρικό μέσο και πρέπει συμβάλλει η αστυνομία. Το 20% του πληθυσμού της Αθήνας είναι μεταναστευτικής καταγωγής, και θα πρέπει να δούμε τα κρίσιμα θέματα της κοινωνικής ένταξης και τους μετανάστες αλλά και τα δύσκολα θέματα, δηλαδή τι κάνουμε τους χρήστες, με τους άστεγους”.

Το Μετρό στα Εξάρχεια και οι πορείες


Αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, είπε πως “είναι μία νέα συνθήκη την οποία πρέπει να αποφύγουμε αλλά με συγκεκριμένη διαδικασία, ασφάλεια με ελευθερία και δημοκρατία μαζί”, είπε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Σε σχέση με τη δημιουργία του Μετρό στα Εξάρχεια, είπε πως αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τους κατοίκους, όπως και κάθε άλλο έργο.

“Εγώ είμαι υπέρ του μετρό, είναι φιλολαϊκό και περιβαλλοντικό έργο. Πρέπει να ρωτάμε τους πολίτες για τα έργα. Το έργο θα γίνει αλλά μπορούμε να κάνουμε διευθετήσεις με τους κατοίκους. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό σε κάποια έργα εμβληματικά να γίνεται. Και οι κάτοικοι θέλουνε το Άλσος (στον λόφο του Στρέφη) και να κάνουν τον περίπατό τους. Θέλουν δύο τρεις παραμέτρους να αισθανθούν ότι λαμβάνονται υπόψη”.

Σε σχέση με τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας είπε πως υπάρχει νομοθεσία που πρέπει να τηρείται: “Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση της δημοτικής αρχής. Άμεση προτεραιότητα είναι να προχωρήσουμε στις δράσεις. Ευχαριστώ τον κ. Μπακογιάννη που με συνεχάρη και έχουμε συναντήση την Παρασκευή ώστε να προχωρήσουμε στα κρίσιμα έργα”.

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι “νίκησε μία ατζέντα για την Αθήνα. Το μήνυμα ήταν πολιτικό και όχι κομματικό. Αν απαντάς σε συγκεκριμένα προβλήματα των Αθηναίων, τότε μπορείς να κερδίσεις. Το ΠΑΣΟΚ με στήριξε. Τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους. Είμαι όμως δήμαρχος όλων των Αθηναίων και θα επιδιώξω τις συνεργασίες”.