Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Δούκας: «Είμαι έτοιμος να αναμετρηθώ με την ευθύνη για να αλλάξουμε τη χώρα, να βελτιώσουμε τη ζωή των πολλών»

Published

on

Συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων και Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Τ/Σ ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

Τα βασικά σημεία της παρουσίας του:

Θα παραμείνω Δήμαρχος. Σεβαστές όλες οι απόψεις. Όμως, έχω τεκμηριώσει το διττό ρόλο, γιατί είναι σημαντικό. Δεν είναι αντιπαραθετικός, αλλά συμπληρωματικός, είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν έχει εφαρμοστεί, βέβαια, ποτέ στην Ελλάδα, αλλά ενδυναμώνει τον θεσμό. Οι προτάσεις και δράσεις που κάνω στην Αθήνα έχουν και εθνική εμβέλεια.

Δηλαδή, όταν δίνω έναν αγώνα για το τσιμέντο που αντέχει η πόλη, δίνω μια μάχη που έχει και εθνικά χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, σε εθνικό επίπεδο, παλεύουμε για την ενεργειακή δημοκρατία, να μπορώ, δηλαδή, εγώ σαν δήμος να παράγω ενέργεια για να τη δίνω στους ευάλωτους συμπολίτες μου. Αν το καταφέρω σε εθνικό επίπεδο, βελτιώνω τη ζωή των Αθηναίων.

Η δημαρχία της Αθήνας δεν είναι «αλά καρτ» απασχόληση. Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική και κρίσιμη δουλειά. Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι έχουν πολλά να κερδίσουν, από τον διττό ρόλο, γιατί έτσι θα μπορώ να διεκδικήσω περισσότερα και να συνεχίσω τις προσπάθειες που κάνω για να βελτιώσω τη ζωή τους.

Η Αθήνα βάλλεται. Δεν είναι η Ανάπλαση Α.Ε μόνο, δεν είναι μόνο ο 9,84, είναι μια σειρά από προβλήματα και θέματα τα οποία παλεύω. Αποδεικνύω και θα συνεχίζω να αποδεικνύω στην πράξη κάθε μέρα πως εννοώ την πολιτική: βελτιώνοντας τη ζωή των Αθηναίων και ταυτόχρονα, προτείνοντας δράσεις και μέτρα που δείχνουν και την κατεύθυνση συνολικά για τη χώρα. Άρα, είναι ένα μεγάλο «στοίχημα» και μια πρόκληση που θα αξιολογείται κάθε μέρα από τους πολίτες.

Συνιστώσα θα γίνουμε, αν δεν μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα ποσοστά μας. Γι’ αυτό και κάνω αυτήν την προσπάθεια, για να ενισχύσουμε τα ποσοστά μας. Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα να τα αυξήσουμε κατά 2,3 μονάδες, τη δύναμή μας, ούτε να κερδίσουμε τον κ.Κασσελάκη. Πρέπει να γίνουμε η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει τη χώρα. Άρα, η προσπάθεια που κάνω έχει σαν στόχο να ενδυναμώσουμε συνολικά τη δημοκρατική παράταξη, με ψυχή το ΠΑΣΟΚ, για να κυβερνήσουμε τη χώρα. Δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόσωπο παρά μόνο η δική μας προσπάθεια.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί στις μεγάλες μάζες και να λύσει προβλήματα. Το ξέρετε ότι στον δήμο της Αθήνας το πρώτο εξάμηνο φέτος σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο πέρυσι έχουμε 365% αύξηση των ανθρώπων που θέλουν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο; Υποστηρίζουμε τέσσερις χιλιάδες νέες οικογένειες, οι οποίες αποτελούν προτεραιότητά μας. Αυτά λοιπόν είναι τα προβλήματα, η αθέατη Αθήνα και αυτά τα προβλήματα πρέπει να λύσουμε. Βλέπουμε τον υπερτουρισμό, τα πεντάστερα ξενοδοχεία και τα 7,5 εκατομμύρια τουρίστες, όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά της Αθήνας και της Ελλάδας: οι άνθρωποι οι οποίοι τα βγάζουν δύσκολα πέρα, η ακρίβεια και οι νεόπτωχοι. Ο στόχος μου είναι μία ατζέντα στο ΠΑΣΟΚ που να αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους. Οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία προσέγγιση που η κυβέρνηση δίνει πολλά σε λίγους και πολύ λίγα στους πολλούς και αυτό πρέπει να αντιστραφεί.

Advertisement

Υπάρχει φόβος, υπάρχει οργή στον κόσμο, αλλά υπάρχει και μια παραίτηση. Γι’ αυτό και πρέπει να σταθούμε ξανά περήφανοι. Είμαι έτοιμος να αναμετρηθώ με την ευθύνη για να αλλάξουμε τη χώρα, να γίνουμε κυβέρνηση, η οποία θα βελτιώσει τη ζωή των πολλών, με τρόπο δίκαιο .

Εγώ δεν αναμετρώμαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εγώ αναμετρώμαι με τα προβλήματα και τους πολίτες και το κάνω κάθε μέρα. Αν μπορώ να τα καταφέρω και στην Ελλάδα, με τις διεκδικήσεις και τις προσπάθειες που κάνω στην Αθήνα και εάν οι πολίτες πειστούν ότι αντιμετωπίζω τα προβλήματά τους, τότε βεβαίως, μπορεί να γίνουμε κυβέρνηση.

Είναι δυνατόν, να συζητάμε για πολύ σημαντικά προβλήματα της Αθήνας και να ακυρώνονται προγραμματισμένες συναντήσεις με υπουργούς; Συναντήσεις προγραμματισμένες. Εδώ είμαστε για να παίξουμε ένα ρόλο που είναι πάρα πολύ σημαντικός, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο και είναι ένας ρόλος ενδυνάμωσης