Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Χείμαρρος” ο Παύλος Χρηστίδης: “Εντελώς αδιανόητη η παραμονή Φλωρίδη στην κυβέρνηση – Να ζητήσει συγνώμη ή να φύγει.”

Published

on

«Υπάρχει ένα πρόσωπο, το οποίο είναι αδιανόητο να παραμένει ακόμα στην κυβέρνηση, αναφέρομαι στον κ. Φλωρίδη. Οι δηλώσεις του για τα Τέμπη, για τα μπαζώματα και πως όποιος μιλάει για μπαζώματα είναι για τα μπάζα, απευθύνονται στους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι ζητούν την παραίτησή του και στη Δικαιοσύνη, η οποία το διερευνά. Η παραμονή του στην κυβέρνηση είναι εντελώς αδιανόητη. Ή θα ζητήσει συγνώμη ή πρέπει να φύγει», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

Αυτές τις δηλώσεις Φλωρίδη τις συνέδεσε με ακόμη ένα, χτεσινό του σχόλιο για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, που – όπως είπε – ο κ. Χρηστίδης «δείχνουν το ήθος του».

Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας. «Έχουν φτιάξει panic button και έξω από ένα Αστυνομικό Τμήμα δολοφονείται μια κοπέλα. Γι’ αυτά θα υπάρξει κάποια ευθύνη ή θα φταίει μονίμως κάποιος άλλος;»

Ο Παύλος Χρηστίδης εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη για τη δικαίωση των 57 ανθρώπων που έφυγαν άδικα, για τις οικογένειές τους και για τους τραυματίες. Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υπάρξει δικαίωση. Κατηγόρησε, δε, τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας «δεν καταλαβαίνω τη λογική που χρησιμοποιεί περί αποσταθεροποίησης, συμφερόντων κλπ. Να μας δώσει απαντήσεις. Ποιοι πήραν τα στικάκια, ποιοι τα αλλοίωσαν, ποιοι τα διοχέτευσαν σε δικούς τους ανθρώπους».

«Ή είναι ένοχοι για το σχέδιο που υλοποίησαν ή είναι παντελώς επικίνδυνοι γιατί δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στη χώρα», κατέληξε.

Ερωτώμενος για ενδεχόμενη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ο βουλευτής υπενθύμισε ότι πριν από τέσσερις περίπου μήνες το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει αντίστοιχη επιτροπή για τη σύμβαση 717, ωστόσο την απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία. «Θεωρώ ότι με βάση τις εξελίξεις και όσα βλέπουμε να κάνει και η Δικαιοσύνη, πολύ σύντομα θα έχουμε δικογραφία στη Βουλή που θα αφορά ποινικά αδικήματα για στελέχη αυτής της κυβέρνησης».

Σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Παύλος Χρηστίδης εστίασε στην παντελή έλλειψη ατζέντας για την Ευρώπη «και αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να αλλάξει γιατί πολλά από όσα αποφασίζονται εκεί, μας αφορούν εδώ».

Advertisement

Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της ακρίβειας και του κόστους στέγασης, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ συγκροτημένα και υπεύθυνα αναδεικνύει έναν άλλο δρόμο αντιμετώπισης των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. «Χτες έγινε μια ολόκληρη συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της Golden Visa και το κόστος στέγασης. Στον Νότιο Τομέα, στον οποίο εκλέγομαι, σε 3-4 χρόνια θα είμαστε ξένοι στον τόπο μας. Θα πουλάνε όλοι τα σπίτια τους γιατί δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής. Αυτά πρέπει να κουβεντιάσουμε. Ο τρόπος με τον οποίο έχουμε πορευτεί όλο το τελευταίο διάστημα δείχνει έναν άλλον δρόμο. Κοινωνικό κράτος, κράτος δικαίου, παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση. Ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη, την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια πρέπει να τα δούμε».

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις που αφορούν την κα Μαρέβα Γκραμπόφκσι, σχολίασε ότι είναι σωστό να μην στοχοποιούνται οι οικογένειες για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά ότι αυτό είναι κάτι, το οποίο θα πρέπει να είναι διαχρονικό. «Δεν θυμάμαι κάποιον να υπερασπίζεται τον κ. Παπανδρέου και τη Μαργαρίτα Παπανδρέου όταν δεχόταν άθλιες επιθέσεις ή τη Φώφη Γεννηματά όταν δεχόταν αντίστοιχες επιθέσεις και από Μέσα Ενημέρωσης και από πολιτικά κόμματα».

Advertisement