Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Δ.Μπιάγκης: “Γιατί ΠΑΣΟΚ, γιατί τώρα”

Δημοσιεύτηκε

στις

Γράφει ο Δημήτρης Μπιάγκης, Υπ. Βουλευτής Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου διαμόρφωσαν ένα νέο πολιτικό σκηνικό και έφεραν στο προσκήνιο ένα νέο ερώτημα- το οποίο καλούνται σήμερα να απαντήσουν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης- και δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το είδος της Αντιπολίτευσης που επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες στην επόμενη Βουλή.


Η πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται η χώρα μας είναι βαθειά, πολυετής και πολυεπίπεδη. Καθημερινά, χιλιάδες συμπολίτες μας χάνουν άδικα τη ζωή τους λόγω των τεράστιων ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Περιφερειακά Νοσοκομεία. Η πλειοψηφία των νοικοκυριών αδυνατεί να ανταποκριθεί στα πολλαπλά έξοδα που επιβάλλει η πολιτική συγκυρία. Νέοι πτυχιούχοι απασχολούνται για 600 ευρώ ή αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σ το εξωτερικό, αναζητώντας καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.


Το κοινωνικό κράτος καθημερινά καταρρέει και μαζί με αυτό γκρεμίζεται και κάθε ελπίδα για αξιοπρεπή ανθρώπινη επιβίωση και καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι παραμυθένιες «ανθρωποκεντρικές» επιλογές των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραμένουν μόνο σε επίπεδο ρήσεων και προγραμματικού λόγου.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία- το δεύτερο κατά σειρά πολιτικό κόμμα προτίμησης στο εκλογικό σώμα- κάτω λοιπόν από αυτό το πολιτικό πλαίσιο και καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας απέτυχε παταγωδώς να απαντήσει σε βασικά και θεμελιώδη ερωτήματα γύρω από την «οικονομία» και την «επιβίωση» των Ελλήνων πολιτών ενώ παράλληλα αγνόησε παντελώς κάθε πολιτική λύση ή πρόταση γύρω από τις έννοιες: «ακρίβεια», «φτώχεια», «πληθωρισμός», «υποαπασχόληση», «ανεργία» υπηρετώντας πιστά και με ευλάβεια έναν ατέρμονο λαϊκισμό- μία συνήθης άλλωστε γι’ αυτόν πολιτική πρακτική, η οποία ήταν έντονη και καθ’ όλη τη θητεία του ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στο Εθνικό Κοινοβούλιο.
Στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, οι Έλληνες πολίτες ζητούν σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για τα ανυπέρβλητα και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να υπάρξει ριζική, θεμελιακή αλλαγή σε πρόσωπα και πολιτικές. Χρειάζεται ένα νέο, ολιστικό μοντέλο διακυβέρνησης που θα ενσαρκώνει αξίες και πολιτικές βασισμένος στον παράγοντα «άνθρωπο» για τον ίδιο όμως τον «άνθρωπο. Διαχρονικά, μόνο το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να αφουγκραστεί πάγιες κοινωνικές ανάγκες και να τις μετατρέψει σε πολιτικές πρακτικές.

Και σήμερα, και τώρα και ξανά είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα του τόπου. Είναι ιστορική πια η συγκυρία ο ελληνικός λαός να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής γιατί είναι ο μόνος πολιτικός φορέας μέχρι σήμερα που έχει κάνει την αυτοκριτική του, έχει μάθει από τα λάθη του και με επίγνωση, με υπευθυνότητα και με συνέπεια μπορεί να εγγυηθεί το «αύριο» του τόπου.

Διαφήμιση


Γιατί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ξεφεύγει πια από τις «εμπορικές» λογικές της ψήφου και μέσα από τον προγραμματικό του λόγο επικεντρώνεται στην οικονομική, κοινωνική αναγέννηση του τόπου, με ένα έμπειρο στελεχιακό δυναμικό που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα πολλαπλά και πολυετή αδιέξοδα.


Γιατί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν αναλίσκεται πια σε μικροπολιτικές και φοβικές λογικές της ψήφου αλλά απαντά με αξιακές επιλογές και αντικειμενικά κριτήρια σε όλα αυτά που εδώ και πολλά χρόνια ταλανίζουν το πολιτικό σύστημα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θέλει και μπορεί να ξανά-αποτελέσει ισχυρό πρωταγωνιστή στις εξελίξεις του τόπου.


Γιατί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σε μία εποχή κοσμογονικών, αδιάλειπτων και συνεχών αλλαγών την ίδια την «αλλαγή» την έχει στο DNA του και μπορεί να μετεξελιχθεί και να μεταλλαχθεί πάνω σε κάθε νέο οικονομικό, κοινωνικό, διεθνές και πολιτικό γεγονός τη στιγμή που τα άλλα δύο κόμματα πρόδηλα δηλώνουν «απαλλαγή» από κάθε είδους «αλλαγή»..

Διαφήμιση