Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Δ.Καρασούλης: «Η αναγκαιότητα ενός νέου ανένδοτου αγώνα για τη διασφάλιση της Δημοκρατίας»

Published

on

Γράφει ο Δήμος Καρασούλης,
Φιλόλογος, Μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΧΙΟΥ

Ζώντας στην εποχή μιας μειλίχιας υποταγής, που η επιβολή, η φίμωση και η κατάφορη παραβίαση δικαιωμάτων και λαϊκών αιτημάτων δεν χρειάζονται όπλα και στρατούς για να επιβληθούν, παρά μονάχα τη συνδρομή της τεχνολογίας, των παραπειστικών επιχειρημάτων και μερικών σε διατεταγμένη υπηρεσία δήθεν λειτουργών, θα ισχυρίζονταν κανείς ότι η συνέχιση αυτής της εκκωφαντικής σιωπής δεν θα ήταν χρυσός για την κοινωνία μας, αλλά λίβανος και σμύρνα για μια κυβέρνηση αν μη τι άλλο επικίνδυνη και συνάμα ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Μια κυβέρνηση που κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί, με την ακρίβεια να καλπάζει, το ΕΣΥ να πνέει τα λοίσθια και να οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση, με την παιδεία να νοσεί και να πορεύεται σε υποτιθέμενες μεταρρυθμίσεις χωρίς καμία στρατηγική, με την ελευθερία του τύπου σε επίπεδα Ζιμπάμπουε και με φαινόμενα τύπου Ασημακοπούλου συχνά πυκνά να κάνουν την εμφάνισή τους.

Μια κυβέρνηση της ΝΔ που σφόδρα επιθυμεί να καπηλευτεί τον χώρο του κέντρου «παντρεύοντας» πρώην κεντρώους και από τον δημοκρατικό χώρο προερχόμενους υπουργούς (που για την καρέκλα μεταπήδησαν στη ΝΔ) με τον ακροδεξιό συμφερτό των Πλεύρηδων και των Βορίδηδων με τους οποίους βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία.
Μια κυβέρνηση απολύτως επικίνδυνη για την Δημοκρατία, όπως αποδεικνύεται και από τις υποκλοπές παλαιότερα αλλά και από τις χαλκευμένες συνομιλίες όσον αφορά το έγκλημα των Τεμπών. Το κράτος δικαίου έχει δεχτεί ένα τόσο ισχυρό πλήγμα που εύλογα θα μπορούσε κάποιος να κάνει λόγο για μια πορεία εκτροπής με συνέπειες ανυπολόγιστες προς ώρας.
Το ποιος ευθύνεται οπωσδήποτε το γνωρίζουμε. Από την άλλη όμως υπάρχει ένα ιστορικό χρέος που κάποιοι πρέπει με προθυμία, αγωνιστικότητα και προσήλωση να επωμιστούν ώστε να αλλάξει αυτή η επονείδιστη για την χώρα μας κατάσταση.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη έχοντας καταγεγραμμένες βαθιά στο DNA του τέτοιες μάχες οφείλει να πρωτοστατήσει απομακρύνοντας τα σκοτεινά νέφη της αδιαφάνειας, της αλαζονείας, της αδικίας, των αντιδημοκρατικών συμπεριφορών και ενός επικίνδυνου ελιτισμού που παραπέμπει σε εποχές που μάλλον τελικά δεν κατάφερε η μεταπολίτευση να ξορκίσει εντελώς.
Το ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, τους βουλευτές μέχρι και το κάθε στέλεχος ανά την Ελλάδα, οφείλουν να εγκαινιάσουν έναν σύγχρονο ανένδοτο αγώνα όχι εναντίον στην επάρατο δεξιά αλλά ενάντια σε μια επάρατη και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας κατάσταση που έχει εγκαθιδρύσει και ολοένα και περισσότερο τροφοδοτεί ο Μητσοτάκης και η παρέα του.

Σαφώς και πρόκειται για έναν αγώνα που απαιτεί προγράμματα και θέσεις αλλά συνοδεύεται και από την αδήριτη αναγκαιότητα της με ζήλο προάσπισης του κράτους δικαίου, του κράτους πρόνοιας, της ισότητας των πολιτών, της ελευθερίας έκφρασης. Ένας ανένδοτος αγώνας που θα περάσει από κάθε γειτονιά και θα μπει σε κάθε σπίτι με στόχο να τον αφουγκραστεί η κοινωνία και να τον αγκαλιάσει κάθε δημοκρατικός πολίτης.

Advertisement
Advertisement