ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Δικαίωση του ΕΣΥ από την ΝΔ: “Βρε καλώς τα παιδιά…”

Δεν υπάρχει Έλληνας σήμερα που να μην αναγνωρίζει ότι το ΕΣΥ είναι το μεγάλο μας όπλο απέναντι στον κορωνοϊό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το μεγάλο όπλο έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Είναι μία από τις μεγάλες  θεσμικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ με διαχρονική, ιστορική αξία. Καλωσορίζουμε τον Πρωθυπουργό, που έκανε ειδική μνεία χθες, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της στην αναγνώριση της αξίας του ΕΣΥ με πολλές δεκαετίες καθυστέρηση. Έχει ο καιρός γυρίσματα..

Θυμίζουμε ότι οι τελευταίες πραγματικές προσλήψεις και μεταρρυθμίσεις έγιναν από το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την πεπατημένη της ΝΔ, έκλεινε το μάτι στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και τους άνοιγε την όρεξη να το τεμαχίσουν. Τώρα λοιπόν που όλοι έρχονται στα λόγια μας θα δούμε πόσο θα έλθουν κοντά και στις πράξεις μας.

Το ΕΣΥ χρειάζεται στελέχωση, χρηματοδότηση, τεχνολογικό εξοπλισμό. Με ειδικό σχεδιασμό για τις απομακρυσμένες, νησιώτικες  περιοχές και για τους χρόνια πάσχοντες, με έμφαση στην πρόληψη και σε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας με σημαντικό ρόλο της αυτοδιοίκησης.