Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημ.Μάντζος: «Φιλελεύθερο κόμμα που ομόθυμα υπερασπίστηκε τις υποκλοπές, αλλά στα ανθρώπινα δικαιώματα διχάζεται. Αυτή είναι η ΝΔ»

Published

on

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου ήταν σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο Δ. Μάντζος στάθηκε στην έκθεση του Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ευρώπη που αποκάλυψε πως «οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ», προσθέτοντας πως «υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν. Και το δημογραφικό είναι μία ωρολογιακή βόμβα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Και η κρίση ακρίβειας, με την αύξηση +25% στα τρόφιμα την τελευταία διετία, με την έκρηξη των τιμών στο βρεφικό γάλα, με το πιο ακριβό και αργό διαδίκτυο στην ΕΕ. Υπάρχουν ζητήματα στην υγεία με τα δημόσια νοσοκομεία να δοκιμάζονται, στην παιδεία μας, στην αντιμετώπιση της διάχυτης βίας κ.α.».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για τη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τόνισε πως «η δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι συντεταγμένη, συνεδριάζει για κάθε ζήτημα που αφορά στην ελληνική κοινωνία. Εμείς είμαστε ένα κόμμα με αρχές, αξίες και προγραμματικές θέσεις χρόνια τώρα στα θέματα δικαιωμάτων και εξάλειψης των διακρίσεων. Δεν θολώνουμε τη θέση μας, ούτε τη βάζουμε στο ζύγι των λογιστικών αλχημειών όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να λύσει τα του οίκου της και είναι δικό της θέμα τα σεμινάρια και τα φροντιστήρια και τα ταχύρρυθμα μαθήματα. Καλή επιτυχία εύχομαι».

Ο Δημήτρης Μάντζος έκανε λόγο για «απόλυτο σουρεαλισμό» εξηγώντας: 

«Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, που εδώ και χρόνια έχει μιλήσει για την ανάγκη αυτής της ρύθμισης, την έχει θάψει ο ίδιος τουλάχιστον δύο φορές. Φέτος, την ανακάλυψε εκ νέου και, από τότε που την έχει επαναφέρει, το μόνο που συζητάμε είναι το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και η αντιπολίτευση. 

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει διαπιστευτήρια στη Νέα Δημοκρατία και στην Κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει διαπιστευτήρια στον λαό. Δεν θα βάλει τη συνείδηση, τις αρχές, τις αξίες του κάθε βουλευτή στο ζύγι».

Χαρακτήρισε την κομματική πειθαρχία ως ένα εργαλείο για κόμματα που έχουν πράγματα να αποδείξουν, εκτιμώντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα να αποδείξει όσον αφορά στα δικαιώματα. Από το 1983 έως σήμερα, το ΠΑΣΟΚ είναι στην πρωτοπορία όλων των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Το κάναμε και στην προηγούμενη περίοδο.Από θέση αρχής είμαστε υπέρ μίας κοινωνικής μεταρρύθμισης αν αυτή φέρνει την ισότητα στο γάμο και διαφυλάσσει το συμφέρον του παιδιού στην τεκνοθεσία. Όμως, είναι ένα αυτό και άλλο το να έρχεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει δώσει αθρόα ρεπό στους βουλευτές και στους υπουργούς τους ίδιους, και να ελέγχει το ΠΑΣΟΚ που δεν τους λέει αν θα τους καλύψει τα ρεπό.Αυτό είναι σουρεαλισμός και αντικοινοβουλευτισμός».

Advertisement

Απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη πως όλο και περισσότεροι πολίτες αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, ο Δημήτρης Μάντζος εκτίμησε πως «είναι προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον διχασμό της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και του κόμματός του τον μετατρέπει σε διχασμό της κοινωνίας».

Σχολιάζοντας, δε, τον χαρακτηρισμό της Νέας Δημοκρατίας ως φιλελεύθερο κόμμα από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Γκιουλέκα που βρέθηκε στο πάνελ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε δηκτικά: «Φιλελεύθερο κόμμα που ομόθυμα υπερασπίστηκε τις υποκλοπές αλλά στα ανθρώπινα δικαιώματα διχάζεται. Αυτή είναι η δήθεν φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία».

Advertisement