Δημήτρης Μπιάγκης: «Πρόταση για τη θέσπιση ειδικών κινήτρων για τη στελέχωση νησιωτικών δημόσιων υπηρεσιών»

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια της Τετάρτης 8-6-2022 στη Συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα».

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ:

► Το παρόν Σχέδιο Νόμου ξεδιπλώνει πια ξεκάθαρα και απροκάλυπτα τους πολιτικούς σας σχεδιασμούς και αποτελεί σαφέστατα για εσάς μία προεκλογική προσπάθεια που απευθύνεται στους εν δυνάμει και μόνο ψηφοφόρους σας.

► Αν θέλουμε να είμαστε «συνεπείς» και «υπεύθυνοι» πολιτικά, η συγκυρία απαιτεί θαρραλέα βήματα και γενναίες πολιτικές προτάσεις. Η Δημόσια Διοίκηση χρειάζεται μία δυνατή επανεκκίνηση, με στελέχωση υπηρεσιών, με εξειδίκευση των δημοσίων υπαλλήλων, με συνεχή κατάρτιση, με τη διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών, των απαιτούμενων δομών και του απαραίτητου εξοπλισμού.

► Στην Ελλάδα, ο δημόσιος υπάλληλος χάνεται καθημερινά σε μία ατέρμονη και ατελείωτη γραφειοκρατία, πνίγεται από την πολυνομία.

► Ως Υπεύθυνος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα σταματήσω ποτέ να αναδεικνύω σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία που αφορά την ψήφιση σχεδίου νόμου, την υποχρέωση που πηγάζει από τη διάταξη του άρθρου 101 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους.

► Σας είναι γνωστά, κύριε Υπουργέ, τα πολύ μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης και δυσλειτουργιών των Υπηρεσιών του Δημοσίου της ελληνικής περιφέρειας και δη των νησιών μας. Εύλογα, λοιπόν, θα αναμέναμε να συμπεριληφθούν στο εν λόγω σχέδιο νόμου κατάλληλες προβλέψεις αφενός για την παροχή κινήτρων για την πρόσληψη και παραμονή δημοσίων υπαλλήλων στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές, πέραν των όποιων οριζόντιων μέτρων αφορούν στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας.

► Σας προτείνω για άλλη μία φορά, κύριε Υπουργέ, και από την Ολομέλεια της Βουλής
την αναγκαιότητα να θεσπίσετε ειδικά κίνητρα και «bonus» για τη στελέχωση των δομών υγείας και όλων των δημόσιων, νησιωτικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ