Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Δημήτρης Μάντζος: Γυρίζουμε σελίδα, με Απόφαση Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δημήτρης Μάντζος, Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνήματος Αλλαγής και υπ.Βουλευτής Επικρατείας γράφει στο The Socialist

Την ερχόμενη Κυριακή αποφασίζουμε για να γυρίσει σελίδα η πατρίδα μας. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό μια ακόμα χαμένη δεκαετία. Ήρθε η στιγμή να αποφασίσουμε για το μέλλον μας, να διεκδικήσουμε να γίνει η Ελλάδα μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα όπου το κράτος θα σέβεται τους πολίτες, τους θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις 21 Μαΐου ζητάμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό για να βάλουμε την Ελλάδα στον δρόμο της προόδου και της αξιοπρέπειας, για να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική στις νέες γενιές ώστε να μείνουν στον τόπο μας. Έχουμε αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη των μεγάλων αλλαγών, μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε ξανά.

Όλες οι μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ: το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ΑΣΕΠ, τα Δημόσια Πανεπιστήμια, τα ΚΕΠ, η Διαύγεια, τα μεγάλα έργα υποδομών. Δεν μπορεί κανείς ούτε να τις παραγράψει, ούτε να τις σφετεριστεί. Οι αξίες και οι αρχές του κινήματός μας, του ιστορικού κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία.

Καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη να δυναμώσουμε στην κάλπη των εθνικών εκλογών τη Δημοκρατική Παράταξη, για να δυναμώσουμε ξανά την Ελλάδα. Πραγματώσαμε τις καλύτερες ημέρες που έζησε ο ελληνικός λαός, ενσαρκώσαμε τα όνειρά του και εμπνεύσαμε τις νεότερες γενιές του. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ως πρωταγωνιστής για να βάλει τέλος στον λαϊκισμό, τη φαυλότητα, τη θεσμική παρακμή, την αναξιοκρατία. Να μπει ανάχωμα στην περιφρόνηση που έχει ζήσει ο λαός μας τα τελευταία 8,5 χρόνια από δύο αλαζονικά και αμετανόητα συστήματα εξουσίας.
Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την ακρίβεια, τις υψηλές τιμές ενέργειας, την πληθωριστική κρίση, το υψηλό κόστος στέγασης. Η αγοραστική δύναμη του ελληνικού νοικοκυριού υποβαθμίζεται καθημερινά, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση από το τέλος μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συγχρόνως πληρώνει τις τρίτες υψηλότερες δαπάνες υγείας. Χιλιάδες ευάλωτοι δανειολήπτες τρέμουν ότι θα χάσουν τα σπίτια τους από τα funds στα οποία άνοιξε την πόρτα ο κ. Τσίπρας και τα άφησε να αλωνίζουν ο κ. Μητσοτάκης.

Τα δύο ανεύθυνα και αναξιόπιστα συστήματα εξουσίας αδιαφορούν για τα αδιέξοδα στα οποία βύθισαν την ελληνική κοινωνία κι αγωνίζονται μόνο για την προσωπική τους επιβίωση. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που θυσιάζουν το καλό της πατρίδας για τις καρέκλες της εξουσίας. Ο κ. Μητσοτάκης το 2010 ψήφισε μαζί με τον κ. Τσίπρα τον δρόμο της δραχμής. Είναι οξύμωρο να κάνουν μαθήματα προοδευτικότητας και προοδευτικού εκσυγχρονισμού στο ΠΑΣΟΚ, εκείνοι που «έσκιζαν μνημόνια», έκαναν το ψευτοδημοψήφισμα του 2015, έλεγαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ψήφισαν τον νόμο Κατρούγκαλου που τώρα «αφορίζουν», όπως και εκείνοι που έστησαν το παρακράτος των υποκλοπών, χάιδεψαν την εγχώρια ολιγαρχία, εξέθρεψαν «Πάτσηδες» κι έφτιαξαν στρατιές μετακλητών.
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, ανανεωμένο, δυνατό. Είναι εδώ ξανά, για να έχουν οι πολίτες μια ισχυρή, γνήσια προοδευτική εναλλακτική. Για να στηρίξουμε με τολμηρές παρεμβάσεις τους νέους ώστε να ξεκινήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια, να γίνουμε ξανά ασπίδα για τους πιο ευάλωτους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις νέες μητέρες, να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ που διαλύουν οι κυβερνητικές επιλογές. Για να προστατεύσουμε ξανά την πρώτη κατοικία, να στηρίξουμε τους αγρότες και τη μικρομεσαία επιχείρηση.

Ελάτε, στις 21 Μαΐου, να κάνουμε πράξη μαζί μια νέα Απόφαση Αλλαγής, να υψώσουμε ξανά τον ήλιο της ελπίδας, της εθνικής αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Να γίνουμε εμείς η Αλλαγή, που οραματιζόμαστε!

Διαφήμιση