Δημοσκοπήσεις: Ανεβαίνει το Κίνημα Αλλαγής – 2ψηφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδειξαν δύο νέες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύθηκαν.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Pulse, η κυβέρνηση εμφανίζεται με προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ σε εκείνη της GPO η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 11 μονάδες.

Την ίδια ώρα, τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ εμφανίζουν σημαντική αύξηση κατά 1-1,5%.

Σημαντική φαίνεται πως είναι η αύξηση στο ποσοστό του ΚΙΝΑΛ, που λαμβάνει 8%, αυξάνοντας την εκλογική του επιρροή κατά 1,5 μονάδα, με τη δημοσκόπηση να πραγματοποιείται στο διάστημα ως και τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 12 μονάδων, με ποσοστό 36,5%, έναντι του 24,5%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 3%.

Μουδιασμένοι οι πολίτες απέναντι στις ανατιμήσεις

Ποια είναι όμως η άποψη των πολιτών για τις συνεχείς ανατιμήσεις των τιμών και την ακρίβεια; Η δημοσκόπηση αποτυπώνει την υποδοχή της κοινής γνώμης στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν οι αυξήσεις στο πορτοφόλι τους.

Η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στο powergame.gr, αποτυπώνει ότι η ΝΔ εμφανίζει αύξηση κατά 0,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 0,5%. Επίσης, στη συγκεκριμένη συγκυρία, το ΚΙΝΑΛ βλέπει να αυξάνονται τα ποσοστά του πάνω από μία μονάδα.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΙΝΑΛ 7,1% (6% στη μέτρηση Σεπτεμβρίου), το ΚΚΕ 5,8% (6,2% τον Σεπτέμβριο), η Ελληνική Λύση 3,5% (3,4%), το ΜέΡΑ25 2,9% (2,9%), οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,8% (1,6%) και η Δημιουργία 1.1% (1,2%).

Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε διψήφιο αριθμό (10,4%), ενώ οι λοιποί (άλλο κόμμα-λευκό, άκυρο-δεν θα ψηφίσω) 7,4%.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ