Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Δημοσκοπήσεις και Όραμα.. Το ΠΑΣΟΚ ξανά στην πρωτοπορία των Ιδεών ! – Γράφει ο Χρήστος Τσούνης

Published

on

Γράφει ο Χρήστος Τσούνης

Κάθε μέρα που περνάει τα συστημικά ΜΜΕ και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μας κατακλύζουν από σωρεία ερευνών που, μεταξύ μας, δείχνουν στην κοινή γνώμη εκείνα τα ευρήματα που ευνοούν τα συμφέροντα που τις πληρώνουν.

Είναι προφανές ότι κάποιος κακόβουλος θα πει ότι τα γράφω αυτά ως ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που δυσανασχετεί με τα αρνητικά ποσοστά που δίνουν στην Παράταξη του. Η μια ανάγνωση είναι αυτή αλλά, από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η θετική «όψη» στα παραπάνω ευρήματα.

Η θετική «όψη» αφορά στα ποιοτικά ευρήματα των συγκεκριμένων ερευνών που αποδεικνύουν ότι οι προσδοκίες των πολιτών για το υπάρχον πολιτικό τοπίο είναι εξόχως απογοητευτικές από την Κυβέρνηση μέχρι την αντιπολίτευση.

Είναι σχήμα οξύμωρο το ότι αποτελούν θετική όψη η έλλειψη ελπίδας και προσδοκίας στους πολίτες για το αύριο εν σχέσει με το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης και της Πατρίδας.
Αναρωτιέμαι όμως δεν είναι προφανές;

Το ΠΑΣΟΚ, εκλαϊκεύοντας περαιτέρω τις θέσεις του, οφείλει να δώσει την μάχη των ευρωεκλογών, αλλά και την μεγάλη μάχη. Την ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ.
Στον αγώνα αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει με μια φράση, με μια πρόταση, να αποτυπώσει περιληπτικά το ΟΡΑΜΑ της για τις νέες γενιές Ελλήνων.
Κάποτε ήταν ο ανένδοτος αγώνας .. Μετά ήταν η αλλαγή..
Αργότερα ο εκσυγχρονισμός..

Ίσως τα παραπάνω να φαίνονται γραφικά…

Advertisement

Όμως, το ΠΑΣΟΚ και η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη οφείλει να αποτελέσει ΞΑΝΑ την νέα πρωτοπορία στην ιδεολογική μάχη για σύγχρονες φιλολαϊκές και φιλεργατικές πολιτικές.
Για πολιτικές εθνικής εξωστρέφειας και προστασίας των εθνικών συμφερόντων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Για μια Ελλάδα με κοινωνική ειρήνη και σεβασμό στις εθνικές αξίες.

Για μια Ελλάδα με μεταρρυθμίσεις στην εκπαιδευτική πολιτική που να μην κατευθύνεται στην παραγωγή νέων ανέργων αλλά μιας σκεπτόμενης νέας γενιάς με κοινωνική παιδεία, καταρτισμένης βάσει των αναγκών της οικονομίας.
Για μια Ελλάδα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς που ενισχύουν το πραγματικό λαϊκό εισόδημα και όχι ονομαστικές αυξήσεις που τις καταπίνει ο πληθωρισμός.
Για μια Ελλάδα με φορολογία που επιβαρύνει κυρίως τα μονοπώλια, τις τράπεζες, τις εταιρίες ενέργειας και το μεγάλο κεφάλαιο.
Για μια Ελλάδα που να επιδοτεί την μικρή επιχειρηματικότητα, τον τεχνικό κλάδο, την αγροτιά και τους κτηνοτρόφους.

Για μια Ελλάδα με ένα ισχυρό πρόγραμμα κρατικών επενδύσεων για την υγεία και την στέγη.
Και τέλος, για μια Ελλάδα που θα θέσει σε Πρώτη Προτεραιότητα την Ελληνίδα μάνα και γυναίκα που είναι ο πυλώνας της δημογραφικής ανάπτυξης του Ελληνικού λαού.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σκόρπιες σκέψεις για ένα σύγχρονο οραματικό ΠΑΣΟΚ που θα λέει τις σκληρές αλήθειες και που θα βάλει στις ράγες της αυθεντικής Προόδου την Χώρα χωρίς να ακούει τις σειρήνες της πολιτικής ορθότητας.
Αυτή η μάχη είναι η πιο δύσκολη από όλες τις εκλογές. Αν, όμως, μέσα από βαθιά συζήτηση σε μια Πολιτική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, καταλήξει ο χώρος μας σε ένα σύγχρονο Όραμα για μια καλύτερη Πατρίδα όλες οι άλλες μάχες θα είναι κερδισμένες.

Γιατί πάντα στην Δημοκρατία το κόμμα που κυριαρχεί είναι το κόμμα που εμπνέει περισσότερο και δημιουργεί προσδοκία στον πολίτη.

Κλείνω με μια παράκληση στους προβεβλημένους βουλευτές και παράγοντες της Παράταξης μας…
Είναι ξεκάθαρη πραγματικότητα ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, πέραν της ανόδου της Παράταξης, έχει, εδώ και καιρό, μόνος του αναδείξει στην δημόσια συζήτηση καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας με λόγο αληθινό και λαϊκό, από την κοινωνική κατοικία και την θεσμική προσήλωση μέχρι την ενεργειακή φτώχεια.

Advertisement

Το όλον ΠΑΣΟΚ οφείλει να ακολουθήσει σε αυτή την συζήτηση χωρίς μυωπικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις, διότι η κοινωνία έχει ανάγκες και η μικροπολιτική φιλοδοξία του ενός και του άλλου είναι το τελευταίο που την απασχολεί.
Καλό αγώνα σε όλους!! ΠΑΣΟΚ ξανά!!

Advertisement