Δημοσκόπηση Prorata: Η ακρίβεια “καίει” τους πολίτες – Ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ

Η ακρίβεια είναι σταθερά εδώ και καιρό σύμφωνα με πολλές μετρήσεις το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες οι οποίοι έχουν καταστεί έρμαια στον βωμό των ανατιμήσεων σε ενέργεια ,αλλά και σε βασικά είδη.

Σύμφωνα με  δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό  της “Εφημερίδας των Συντακτών” στην ερώτηση, «πόσο ικανοποιημένοι είστε από το κυβερνητικό έργο της ΝΔ, το 66% απαντά «όχι ιδιαίτερα/καθόλου», ενώ το 34% απαντά «απόλυτα/αρκετά», ενώ ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 73% των πολιτών απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση το μέγα πρόβλημα της ακρίβειας.

Στην ίδια μέτρηση, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31% τον Μάιο του 2022 (αύξηση 1% από τη μέτρηση του Απριλίου), ο ΣΥΡΙΖΑ 25% (24,5% τον Απρίλιο) και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 12,5% (12% τον Απρίλιο).

Ακολουθούν, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 – που μένει εκτός Βουλής, βάσει της μέτρησης – με ποσοστό 2.2%. Τα ποσοστά και των τριών αυτών κομμάτων παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας.

Η εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα ενότητας, μακριά από διαμάχες του παρελθόντος, λειτουργώντας θετικά για μια μερίδα δυνητικών ψηφοφόρων του κόμματος.

ΠΗΓΗ newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ