Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώρα Αυγέρη: Η απάντηση που δίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του είναι ανάλογη της κυβερνητικής εκτροπής

Published

on

«Η απάντηση που δίνεται πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του είναι ακριβώς αυτή που αρμόζει στο μέγεθος της εκτροπής» τόνισε η Σύμβουλος Κοινωνικής Διασύνδεσης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» της Θεσσαλονίκης, αναφερθείσα στο αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη να γίνουν εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή μετά το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» που κάνει λόγο για «μονταζιέρα» στα Τέμπη.

«Το μείζον είναι η πολιτική αλλαγή και αν αυτή δεν επέλθει, αυτά τα πράγματα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μεταφράσει το 41% των εκλογών του περασμένου Μαΐου ως μία σαφή εντολή για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, για προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, του Δημόσιου Πανεπιστημίου, την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την πάταξη της φοροδιαφυγής των μεγάλων αλλά ως λευκή επιταγή» τόνισε η κυρία Αυγέρη.

«Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά για το αν αυτή η κυβέρνηση, με αυτόν τον πρωθυπουργό που παρακολουθεί, που υποκλέπτει, που επί των ημερών του διαρρέονται προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού, είναι σε θέση να διασφαλίσει την εγκυρότητα των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν για να ξυπνήσει τις μνήμες της παλιάς κακιάς δεξιάς, της βίας και της νοθείας» επεσήμανε λέγοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει ούτε λεπτό δημοκρατίας που πρέπει να πάει χαμένο».

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές, που καθόλου δεν πρέπει να είναι χαλαρή ψήφος, θα πρέπει να σημάνει την αρχή του τέλους του κ. Μητσοτάκη, δηλαδή να δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την πολιτική αλλαγή» τόνισε, και ερωτηθείσα αν θα μπορούσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει προσφυγή στις κάλπες, η Δώρα Αυγέρη ανέφερε ότι «είναι τόσο προσκολλημένος στην εξουσία και την καρέκλα της, που νομίζει ότι είναι άτρωτος και ότι θα μπορεί να ελέγχει αυτό το σύστημα αιωνίως, ότι και ο ίδιος θα είναι αιώνιος. Πάντως, εάν αποδεχόταν αυτή την πρόκληση, θα αποδείκνυε, τουλάχιστον για μια φορά ότι δεν βάζει το προσωπικό και πολιτικό του συμφέρον πάνω από αυτό της πατρίδας».

«Αυτή τη φορά ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να δραπετεύσει. Θα το πει το πικρό ποτήρι της παρουσίας του και της ομιλίας του στην Βουλή. Γιατί τα ερωτήματα εδώ είναι αμείλικτα» τόνισε η Δώρα Αυγέρη, ενόψει της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας.

Επισημαίνοντας ότι το δημοσίευμα του «Βήματος» δεν είναι η πρώτη απόδειξη για επιχείρηση συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών και υπενθυμίζοντας το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» για την επιστολή-φωτιά του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος προειδοποιούσε 1,5 χρόνο πριν από το δυστύχημα των Τεμπών, για τον μέγιστο κίνδυνο δυστυχήματος στο Σιδηρόδρομο εξαιτίας της εγκατάλειψης και της μη εκτέλεσης των συμβάσεων, η Δώρα Αυγέρη απαριθμεί τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις: «Ποιος έδωσε την εντολή για να γίνει αυτή η μονταζιέρα. Ποιος παραπλάνησε ενδεχόμενα τις Αρχές και όλο τον ελληνικό λαό. Ποιος διοχέτευσε με το παραπλανητικό υλικό τον πρόθυμο τύπο. Ποιος ήταν ο ιθύνων νους αυτού του σχεδίου. Ποιος ήταν ο πολιτικός εντολέας. Ποιος ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας. Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός. Ποιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Ποιοι είναι οι συνεργοί. Ποιοι είναι οι εκτελεστές του σχεδίου».

«Τι θα κάνει μετά από όλα αυτά ο Πρωθυπουργός; Εμείς ζητάμε να παραιτηθεί, να απαλλάξει τη χώρα και τη δημοκρατία από αυτό το άγος, το οποίο έχει προκαλέσει τον εξευτελισμό της χώρας μας διεθνώς και την έχει καταστήσει υπόλογη στην Ευρώπη» κατέληξε η Δώρα Αυγέρη.

Advertisement
Advertisement