ΠΟΛΙΤΙΚΗ
E.Axτσιόγλου:”Για τη ΝΔ, ό,τι δαπανά το κράτος πηγαίνει σε μαύρη τρύπα”
Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο “Πρώτο Πρόγραμμα”
“Για τη ΝΔ, ό,τι δαπανά το κράτος πηγαίνει σε μαύρη τρύπα”
«Ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Σκυλακάκης έχουν την ακραία και λανθασμένη λογική του μηδενικού πολλαπλασιαστή, θεωρούν πως ό,τι δαπανά σήμερα το κράτος για να στηρίξει την πραγματική οικονομία πηγαίνει σε μία μαύρη τρύπα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Πρώτο Πρόγραμμα”.
«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να στηριχθεί η οικονομία είναι εντελώς ανεπαρκή. Έχουν δαπανηθεί πολύ λίγα και όχι στη σωστή κατεύθυνση. Δεν υποστηρίχθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό η απώλεια θέσεων εργασίας είναι ήδη τεράστια -πάνω από 200.000- και είχαμε μία πολύ βαθιά ύφεση στο β’ τρίμηνο του έτους», πρόσθεσε.
KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – H Ρ Θ Ε ! – ΤΟ 1ο “RES PUBLICA ΕΙΝΑΙ Ε Δ Ω!
«Η κυβέρνηση -όπως προκύπτει από την εκτέλεση του προϋπολογισμού μέχρι και το τέλος Αυγούστου- έχει δαπανήσει για άμεση ενίσχυση της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας μόλις 4,6 δισ.», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για 24 δισ.», αλλά «αυτό είναι εντελώς ψευδές και ανακριβές». Βρισκόμαστε, τόνισε, «στην προτελευταία θέση της ευρωζώνης, αναφορικά με τις δαπάνες στήριξης της οικονομίας».
Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «το μαξιλάρι των 37 δισ. που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η αναστολή του συμφώνου σταθερότητας και η μεγάλη ρευστότητα από την ΕΚΤ επιτρέπουν στην κυβέρνηση να ασκήσει επεκτατική οικονομική πολιτική. Αλλά, η ΝΔ δεν αξιοποιεί αυτές τις δυνατότητες. Ο τρόπος που λειτουργεί μας βυθίζει στην ύφεση, συρρικνώνει το ΑΕΠ και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις επαναφοράς στην ανάπτυξη».
Αναφερόμενη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι είναι «ένας συνδυασμός στοχευμένων ενισχύσεων στα νοικοκυριά, στους εργαζόμενους και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στοχευμένων δίκαιων φοροελαφρύνσεων σε μόνιμη βάση. Τα έκτακτα μέτρα, μέχρι το τέλος του 2020, κοστολογούνται στα 8,5 δισ. και τα μόνιμα μέτρα κοστολογούνται στα 3 δισ.».