Στις 26/05/11 η “Αυγή” στο εξώφυλλο χαρακτήριζε τον Γ.Παπανδρέου και τους συνεργάτες του “τρομοκράτες”

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος- Αρχισυντάκτης

Πολύς λόγος έγινε για το πρωτοσέλιδο της “Αυγής” – Εφημερίδας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο τίτλος “Δεν είναι αθώοι” με απεικόνιση του Α.Σαμαρά και του Κ.Μητσοτάκη, προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα. Άραγε γιατί δεν προκάλεσε το ίδιο δημόσιο αίσθημα το εξώφυλλο στις 26/05/11 που αποκαλούσε “Τρομοκράτες” τον Γ.Παπανδρέου και τους συνεργάτες του;

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ! KANE “ΚΛΙΚ” Ε Δ Ω ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – ΕΡΧΕΤΑΙ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ! 

Eδώ και λίγες μέρες, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ “ερίζουν” για την αντι-Χρυσαυγίτικη δράση τους και για τις “μάχες” που έδωσε ο καθένας για να “πέσει” το Νεο-Ναζιστικό μόρφωμα. Κανείς τους δεν “θυμάται” όμως τις “μάχες” που έδωσαν για να ανέβει η Χ.Α και να αποτελεί “μελανή σελίδα” στην ιστορία του πολιτικού συστήματος.

  • Στις πλατείες, τα “αντι-μνημονιακά” μπλόκ, χέρι-χέρι υιοθετούσαν φρασεολόγιο “πεζοδρομίου” για το σύστημα και την κυβέρνηση της εποχής (ΠΑΣΟΚ με αυτοδυναμία)
  • Με εξώφυλλα “μίσους” και προπαγάνδας στόχος, όπως φάνηκε στην πορεία, δεν ήταν ΠΟΤΕ η σωτηρία της χώρας, ήταν το μικροκομματικό όφελος και η άνοδος στην εξουσία. Τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ
  • Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου “στοχοποιήθηκαν” όσο καμία άλλη κυβέρνηση στην πρόσφατη ιστορία του Ελληνικού πολιτεύματος της Δημοκρατίας, τόσο έξωθεν όσο και εσωτερικά. 1ο το ΠΑΣΟΚ τα “έβαλε” με τους Χρυσαυγίτες. 1ο το ΠΑΣΟΚ υπέστη το άγριο “bullying” του φτηνού λαϊκισμού και των πολιτικών επικοινωνιακών στρατηγικών που ακολούθησαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι και σήμερα)
  • Κανείς δεν αντέδρασε σε εξώφυλλα σαν της “Αυγής” στις 26/05/2011 όπως αντέδρασε μόλις πρόσφατα στο διχαστικό και επικίνδυνο εξώφυλλο της ίδιας εφημερίδας που απεικόνιζε τον Α.Σαμαρά και τον Κ.Μητσοτάκη.

Ας μην είμαστε “επιλεκτικά” δημοκράτες ούτε “επιλεκτικά” ακτιβιστές. Να είμαστε ακριβοδίκαιοι.  Όπως λέει ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης:

  • Έγινε μεγάλη κουβέντα για το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης «Αυγής», όμως δεν θυμάται κανείς ότι στις 26/05/2011 η «Αυγή» στο πρωτοσέλιδό της εμφάνιζε, τον τότε εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας Γ. Παπανδρέου μαζί με συνεργάτες του, χαρακτηρίζοντας τους ως τρομοκράτες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ