Εκτός ΕΣΥ όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν έως 31 Μαρτίου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για απολύσεις υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί άφησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

«Είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κορoνοϊό στους υγειονομικούς. Αν υπάρξει αυτό το πρωτόκολλο αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να είσαι εμβολιασμένος», τόνισε.

«Καλώ όσους είναι σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να πούμε ή μένετε στο σύστημα υγείας εμβολιασμένοι ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας πως αυτό θα γίνει  με νομοθετική ρύθμιση.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως «τα δεδομένα δείχνουν ότι θα μας συνοδεύει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό οπότε οι θέσεις που είναι σε αναστολή δεν μπορεί να παραμένουν κενές επ’ αόριστον. Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές θα υπάρξουν προκηρύξεις για την κάλυψή τους» ενώ αποκάλυψε πως σε αναστολή βρίσκονται αυτή τη στιγμή 7.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ