ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1.3 δισ. Εικονικές επενδύσεις επι ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

“Χαμός” μετά την ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:

Το 2018  «ενώ όλες οι πραγματικές επενδυτικές δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης ήταν 4,972 δισ. ευρώ, με “παρκάρισμα πόρων” το ΠΔΕ εμφάνισε υποτίθεται επενδύσεις 6,237 δισ. ευρώ».

 

Η διαφορά του περίπου 1,3 δισ. ευρώ, όπως υποστηρίζουν κύκλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οδήγησε σε ωραιοποίηση της εικόνας απορροφητικότητας του ΠΔΕ, περιορίζοντας την φαινομενική υποεκτέλεση, η οποία ούτως ή άλλως είχε συμβάλλει στη διεύρυνση του υπερπλεονάσματος.

 

Κατά τους ίδιους κύκλους, όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ διαπιστωνόταν αδυναμία απορρόφησης των κονδυλίων του ΠΔΕ, το υπουργείο Οικονομικών έκανε μεταφορές κονδυλίων σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Αυτό γινόταν με σκοπό να φανεί στα χαρτιά ότι το ΠΔΕ είχε μικρότερη υποεκτέλεση από την πραγματική και όχι για να γίνουν πραγματικές επενδύσεις -διότι σε αυτήν την περίπτωση θα επηρέαζαν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα (εκτός εάν οδηγούνταν σε market based investments).

Με πληροφορίες απο ΑΜΠΕ

 

Related posts
ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Νέες Ελληνικές επιχειρηματικές προσπάθειες στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και συστημάτων.Η Πολιτεία οφείλει να τις προσέξει και να τις υποστηρίξει¨

Γράφει ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος. Ο προβληματισμός μου…
Read more
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά σε "Thessaloniki Helexpo Forum": AYTEΣ είναι οι διαφορές του προγράμματός μας με της ΝΔ

Στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά στο πλαίσιο του…
Read more
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: "Δεν υπάρχει σήμερα έλλειμμα πόρων, υπάρχει έλλειμμα πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ."

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε…
Read more