Έντονη κόντρα Ακάρ με Έλληνες βουλευτές σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

Ένα έντονο φραστικό επεισόδειο σημειώθηκε μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και Ελλήνων Βουλευτών στο περιθώριο κοινής συνεδρίασης κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ.

O Ακάρ μετά τις ερωτήσεις που δέχτηκε απο τους Έλληνες βουλευτές αποχώρησε εκνευρισμένος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb.gr

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας βγήκε εκτός εαυτού, όταν μετά την ομιλία του, δέχτηκε διαδοχικές ερωτήσεις και από Έλληνες βουλευτές.

Παράλληλα συνέχισε την προπαγάνδα ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα στηρίζει την τρομοκρατία, ενώ για ακόμη μια φορά έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Οι δηλώσει έγιναν ενώπιον των Σπήλιου Λιβανού,Ανδρέα Λοβέρδου, Θεοδώρας Τζάκρη, και Μανούσου Βολουδάκη.

Οι Έλληνες βουλευτές φυσικά απάντησαν από την πλευρά τους, ότι δεν τίθεται ζήτημα τρομοκρατίας, λέγοντας πως η χώρα μας καταπολεμά την τρομοκρατία. Μάλιστα τόνισαν στον Ακάρ ότι δεν μπορεί να μιλά για κυριαρχία, την ώρα που η Τουρκία έχει εισβάλει στην Κύπρο, ενώ επιπλέον αμφισβητεί την κυριαρχία πολλών νησιών.

Ο Ακάρ μεταξύ όσων είπε ισχυρίστηκε ότι: «Ελληνικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στις 27 Απριλίου, υπάρχουν εικόνες από ραντάρ τις οποίες μοιραστήκαμε με τις χώρες συμμάχους. Απαντήσαμε στις 28 Απριλίου. Εμμένουμε συνέχεια ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσα από το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και διαλόγου», είπε και συμπλήρωσε πως: «Οι τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο των ΜΟΔ έγιναν, δηλώσαμε ότι περιμένουμε την ελληνική πλευρά στην Άγκυρα για την 4η συνάντηση στην Άγκυρα αλλά δεν πήραμε ποτέ απάντηση για δυο χρόνια».

Μάλιστα στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο κυπριακό λέγοντας ότι «Αν λέτε ότι το βόρειο κομμάτι της Κύπρου είναι υπό κατάληψη, θέλετε να πολεμήσετε. Η Τουρκία δεν έχει καταλάβει τη βόρεια Κύπρο, μάχες και πραξικοπήματα έγιναν εκεί μέχρι το ’74. Οι ζωές και των Ελλήνων βρίσκονταν σε κίνδυνο, μέχρι τώρα και το βόρειο και το νότιο κομμάτι ζούσαν ειρηνικά και με ηρεμία. Είναι σημαντικό να το δούμε αυτό. Το 2014 οι Τούρκοι δέχτηκαν τη λύση του Ανάν αλλά δεν τη δέχτηκε η ελληνική πλευρά».

ΠΗΓΗ newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ