ΕΟΔΥ για το «κορωνογλέντι» στο Helexpo: «Τέσσερις συμβασιούχοι παύθηκαν»

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δίνει με ανακοίνωσή του απάντηση για το «κορωνοπάρτι» που φέρεται πως στήθηκε την Τσικνοπέμπτη σε χώρο της πρώην Helexpo στο Μαρούσι.

Σχολιάζοντας τις εικόνες που κυκλοφόρησαν ευρέως στα social media προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, εν μέσω του lockdown και των σκληρών μέτρων, ο ΕΟΔΥ υποστηρίζει πως μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Εθνικού Οργανισμού, και συγκεκριμένα τρεις οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ.

«Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του ΕΟΔΥ, ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού» , αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται πως ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος: «δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον ΕΟΔΥ χώρους του κτιρίου της HELEXPO», ενώ όσο διαρκούσε το περιστατικό: «οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ