Επιχείρηση “κομματικοποίηση” της σεξουαλικής κακοποίησης! Όταν η “ηλιθιότητα” ξεπερνά κάθε όριο!

Άρθρο -Γνώμης του Άγγελου Γαβρή

Μια “φτηνή” επιχείρηση που στόχο έχει την δημιουργία μιας περαιτέρω “τοξικής” ατμόσφαιρας στην ελληνική κοινωνία, βρίσκεται στα “σκαριά”.

Η λέξη ανηθικότητα ίσως να ισοβαθμεί σε δυναμική με την λέξη “ηλιθιότητα” από όσους πιστεύουν πως μπορούν να αντλήσουν μικροπολιτικό όφελος από καταγγελίες βασανισμένων ψυχών.

Είναι αδιανόητο, στην εποχή που ζούμε, ο κομματικός φανατισμός να ξεπερνά κάθε όριο ηθικής και λογικής. Ηθικής γιατί δεν νοείται πιο “παιδόφιλος” ή πιο “βιαστής” κάποιος από κάποιον άλλον – είναι σκέτο παιδόφιλος, σκέτο βιαστής, σκέτο εγκληματίας- και λογικής γιατί δεν νοείται να είναι “χαρακτηριστικό” του Αριστερού ή του Δεξιού μια εγκληματική και κατάπτυστη πράξη.

Στο έλεος των αντιδράσεων που εγείρονται από την επί ενάμιση και πλέον χρόνο εφαρμογή μιας επικίνδυνης επικοινωνιακής πολιτικής με ταυτόχρονη επιβολή δόγματος “Βίας και αστυνομοκρατίας” από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν νοείται να “μπλέξουμε” φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης με την ανάγκη μιας κοινωνίας να αντιδράσει. Έτσι και χάνει το δίκιο του κανείς και χάνει και το δικαίωμα να ληφθεί σοβαρά υπόψιν μια μελλοντική αντίδραση σε κάτι που αφορά την κοινωνική και οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στην χώρα.

Είναι προσβολή στην δύναμη ψυχής των βασανισμένων ψυχών που βρήκαν την δύναμη να σπάσουν την σιωπή τους, να ξαναζήσουν όλα αυτά που το συνειδητό και υποσυνείδητό τους προσπαθούσε να “θάψει” όλα αυτά τα χρόνια. Προσβολή στις οικογένειες των θυμάτων που πέρασαν τον δικό τους σιωπηλό “γολγοθά” όσοι ήξεραν τουλάχιστον. Προσβολή στην ουσία του κινήματος “Me Too” που γιγαντώθηκε στον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου όχι γιατί εκεί είναι πιο “βρώμικα” τα πράγματα μα επειδή βρήκε χώρο. Ελπίζουμε σύντομα αυτό το κύμα “κάθαρσης” να φτάσει σε κάθε ικμάδα της κοινωνίας και να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Να βγει στο φως η αλήθεια όσο συνταρακτική κι αν είναι. Να σπάσει η συνωμοσία της σιωπής που με μορφολογία άτυπου “κανόνα” εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε κοινωνικό κλάδο.

Επομένως, θα μιλήσω “ανοιχτά” και με περίσσια οργή, απευθυνόμενους σε όλους αυτούς τους “ταμπελοποιούς” που στόχο έχουν την κομματικοποίηση των καταγγελιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας: “ΣΚΑΣΤΕ ΠΙΑ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ