Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Eπιχείρηση: Μητσοτάκης ή χάος” από ΝΔ -“Εγκαίνια” του νέου αφηγήματος της κυβέρνησης στο συνέδριο του κόμματος

Published

on

Ήταν σαφές, πως μετά τις “απανωτές” θεσμικές “σφαλιάρες” και το “τσουνάμι” αποκαλύψεων – σε συνδυασμό με 1.500.000 υπογραφές πολιτών που πιστεύουν πως η κυβέρνηση επιχείρησε συγκάλυψη στην υπόθεση των Τεμπών , θα αντιδρούσε με “επικοινωνιακό” τρόπο και όχι επί της ουσίας.

Στα “εγκαίνια” του γνωστού πλέον σε όλους πολωτικού τύπου αφήγημα που εφάρμοσε και ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019, o Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος τόνισε:

Η ΝΔ είναι υπεύθυνη και συνεπής δύναμη, έτοιμη να συμβάλλει στις νέες προκλήσεις της ΕΕ, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη λήξη του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το ΕΛΚ θα είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και ότι το Συνέδριο ανέδειξε πόσο πολύτιμη υπήρξε όλες αυτές τις δεκαετίες η προσφορά της ΝΔ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφερόμενος στον λαϊκισμό τόνισε χαρακτηριστικά: ποτέ ξανά στην Ελλάδα αυτά που έγιναν την περασμένη 10ετία. O λαϊκισμός, είπε, ότι είναι μεγάλος κίνδυνος για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και πρόσθεσε ότι οι δημαγωγοί θέλουν να κρύψουν αλήθεια και να υψώνουν τεχνητούς διαχωρισμούς. Όπως ανέφερε «οι λαϊκιστές δημαγωγοί θέλουν να υψώνουν τεχνητούς διαχωρισμούς. Όπως είπε και η Ούρσουλα είναι κάτι που η Ελλάδα το πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν. Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν ξανά αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία. Η οικονομική κρίση κράτησε περισσότερο στην Ελλάδα γιατί ο λαϊκισμός την εμπόδισε να αναταχθεί».

«Πρέπει να ξανακάνουμε την ήπειρό μας ανταγωνιστική. Είμαι από τους πρώτους υπερμάχους της έκδοσης ευρωομολόγου που θα θωρακίσει την Ευρώπη συνολικά. Και σε αυτούς που λένε ότι αυτά δεν γίνονται, τους απαντώ ότι αυτά λέγανε και το 2020 αλλά τελικά τους πείσαμε και δημιουργήσαμε το Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρόσκληση είναι ο ρεαλισμός και η αλήθεια τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος σε άλλο σημείο ανέφερε ότι οι ευρωεκλογές; που έρχονται είναι καθοριστικές. Όπως ανέφερε δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να παραμορφωθεί η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες και στη συνέχεια διερωτήθηκε «έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς;»

«Η Ελλάδα στέκεται δίπλα στο πλευρό του κυπριακού λαού για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού. Πρέπει να κλείσει αυτή η τραγωδία. 50 χρόνια. Υπάρχει και μαύρη επέτειος, τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο. Όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη, τόσο πιο ισχυρός είναι ο ελληνισμός στην Ευρώπη, τόσο πιο ισχυρή η Κύπρος στην Ευρώπη. Ελλάδα και Κύπρος είναι ένα» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όλοι αναγνωρίζουν πως η Ελλάδα από ουραγός στην οικονομία είναι πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη, αυξάνονται οι επενδύσεις, μειώνεται η ανεργία, περιορίζεται το δημόσιο χρέος, αυξάνονται μισθοί και συντάξεις.

Advertisement

«Μειώνουμε την απόσταση στην Ευρώπη και θέλουμε να τη μειώσουμε παντού. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε αρωγό την ΕΕ», σημείωσε φέρνοντας για παράδειγμα τα έργα στην υγεία με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Ποιοι θέλουν να ανακόψουν αυτή την πορεία. Τους ξέρουμε. Ο κ. Κασσελάκης δεν το κρύβει, έχει στη ψυχή του τον κ. Πολάκη. Δεν άλλαξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ήταν. Ξέρει να μολύνει τον πολιτικό διάλογο με τοξικότητα. Δείχνει βασική άγνοια για βασικά πράγματα στον τόπο μας. Δεν γίνεται να ζητά επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές όταν το κόμμα του την καταψήφισε και στις ευρωεκλογές. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να βάψει το ΠΑΣΟΚ με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε. «Κι από κοντά ακολουθούν αυτοί που θέλουν να μετατρέψουν την πολιτική σε τηλεμάρκετινγκ» σημείωσε.

«Εγώ δεν έκρυψα ποτέ τα προβλήματα. Πρώτος ανέλαβα την ευθύνη. Η πορεία όμως είναι διαρκούς προόδου παρά τις δυσκολίες και δεν πρέπει να διεξαχθεί προεκλογική εκστρατεία όλο ψέματα. Δημιουργούν ανοσία στην ανοησία. Πολύ περισσότερο δεν έχει θέση σήμερα η εργαλειοποίηση του πόνου όπως συμβαίνει με το εθνικό τραύμα των Τεμπών. Λες και υπάρχουν Έλληνες που θλίβονται περισσότερο από αυτή την τραγωδία. Στο δρόμο προς τις κάλπες έχουμε χρέος όλοι να γυρίσουμε την πλάτη στο διχασμό», σημείωσε.

Ούτε αποχή, ούτε αδράνεια, ούτε παθητικότητα ήταν το μήνυμά του για τις ευρωεκλογές. Στην πορεία για τις κάλπες να στρέψουμε τις πλάτες μας στον διχασμό, υπογράμμισε ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «υπηρετούμε τα αληθινά συμφέροντα του έθνους». Οι ευρωεκλογές διεξάγονται σε κρίσιμη ιστορική καμπή και μπορούν να μας δώσουν μεγαλύτερη ώθηση ώστε η Ελλάδα το 2027 να δρέψει τους καρπούς που δικαιούται, τόνισε ο πρωθυπουργός. Ψήφος στη ΝΔ στις ευρωεκλογές σημαίνει σταθερότητα, σιγουριά και πρόοδο της πατρίδας ανέφερε είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.