Επιτακτική η άμεση λήψη μέτρων για τον κλάδο των σχολικών κυλικείων!

Επιτακτική η άμεση λήψη μέτρων για τον κλάδο των σχολικών κυλικείων

 

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς: Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα

Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο

Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση

Θέμα: «Επιτακτική η άμεση λήψη μέτρων για τον κλάδο των σχολικών κυλικείων»

Κύριοι Υπουργοί,

Η σπουδαιότητα της λειτουργίας των σχολικών κυλικείων, είναι ουσιαστική και αδιαμφισβήτητη. Από τις 11-3-2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, covid 19, με κυβερνητική εντολή, βρίσκονται σε αναστολή  εργασίας, με ότι τούτο συνεπάγεται για τους επαγγελματίες κυλικειάρχες.

Με την έναρξη του σχολικού έτους, θα υπάρξει επαναλειτουργία των σχολικών κυλικείων. Έως σήμερα, οι κυλικειάρχες έχουν λάβει το επίδομα ειδικού σκοπού 534,00 € έως και το μήνα Ιούνιο 2020.

Περαιτέρω, λόγω των υποχρεώσεων αυστηρής τήρησης, υγειονομικών κανόνων για τα σχολικά κυλικεία, προερχομένων από τον τρόπο και την διάθεση των προϊόντων, δημιουργούνται αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις.

Επειδή είναι ευνόητη η δυσμενής οικονομική κατάσταση στους κυλικειάρχες, είναι δίκαιο  και εύλογο το αίτημά τους για την χορήγηση του ειδικού επιδόματος και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Επειδή οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις που προέρχονται από την απαίτηση τήρησης κανόνων ασφαλούς λειτουργίας  των σχολικών κυλικείων και διάθεσης  προϊόντων, προκαλούν αυξημένες δαπάνες που ενδέχεται να μετακυληθεί  η κάλυψή τους, στους γονείς των μαθητών.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  1. Έχει μελετήσει και σκοπεύει η Κυβέρνηση να καταβάλει το επίδομα ειδικού σκοπού των 534,00 € τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και ποιός είναι ο σχετικός προγραμματισμός της;
  2. Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα των αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων που προέρχονται από την απαίτηση τήρησης κανόνων ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών κυλικείων και διάθεσης των προϊόντων, προκειμένου να μην μετακυληθεί  το κόστος  στους γονείς των μαθητών;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Κώστας Σκανδαλίδης

Γιώργος Μουλκιώτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ