Έρχονται κάλπες – Σπόντα Μητσοτάκη στην ΕΡΤ

Μπορεί οι κυβερνητικοί βουλευτές και υπουργοί να διατυμπανίζουν όου σταθούν και όπου βρεθούν ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας ,αλλά από ότι φαίνεται κάτι αλλάζει στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

“Πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές φούντωσαν και πάλι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newsit.gr :

Στη συνέχεια πρόσθεσε μάλιστα με έμφαση ότι δεν θα ήθελε “σε καμία περίπτωση η συζήτηση για πρόωρες εκλογές να αντικατασταθεί από πρόωρη πόλωση, ένταση και διαρκή τοξικότητα, που θα διαρκέσει δέκα μήνες”. “Αυτό θα ήταν κακό για τη χώρα” πρόσθεσε, στρέφοντας τα βέλη του κυρίως προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ λακωνική ήταν η απάντηση στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά ότι… είναι σαν να αφήνει, μέσω «τοξικότητας», ένα παράθυρο ανοιχτό… “Δεν θα αποσπάσετε από μένα τίποτα παραπάνω από αυτό το οποίο ήδη σας είπε” απάντησε ο πρωθυπουργός.

Οι αναφορές αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχύουν τις εκτιμήσεις και εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου, ότι η εξάντληση της τετραετίας μπορεί να είναι η διακηρυγμένη επιθυμία του πρωθυπουργού, ωστόσο δεν αποκλείεται για συγκεκριμένους λόγους να επισπευστούν. Και αυτοί οι λόγοι εκτιμούν ότι μπορεί να είναι είτε εθνικοί, είτε να έχουν να κάνουν με την οικονομία και τον “Αρμαγεδώνα” που αναμένεται να φέρει ο χειμώνας, κυρίως στον ευρωπαϊκό νότο, όπως τουλάχιστον εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές και επενδυτικοί οίκοι.

ΠΗΓΗ newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ