Έρχεται “FREEDOM PASS” στην εστίαση για τους εμβολιασμένους

Στους χώρους όπου θα επιτρέπεται να βρίσκονται οι εμβολιασμένοι πολίτες (όπως οι κλειστοί χώροι), το καθεστώς θα είναι όσο πιο κοντά στην κανονικότητα, δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN. Για τους ανεμβολίαστους, δεν θα υπάρχουν άλλα “τιμωρητικά” μέτρα, αλλά θα συνεχίσουν να ισχύουν όσα ισχύουν τώρα ίσως και πιο απλά.

Αναφερόμενος στο σκεπτικό πίσω από τις αποφάσεις για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι πλέον υπάρχει το εμβόλιο και στις ΜΕΘ το 90% των ασθενών είναι ανεμβολίαστοι.

«Η φιλοσοφία μας είναι να υπάρχει περισσότερη κανονικότητα για τους εμβολιασμένους. Δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους (…)δεν είναι στην φιλοσοφία μας να παίρνουμε μέτρα τα οποία παραπέμπουν σε προηγούμενο καθεστώς, που δεν είχαμε άλλα μέσα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία,», είπε ο Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι εχθρός δεν είναι ο ανεμβολίαστος αλλά ο κορονοϊός.

«Δεν είναι φιλοσοφία κάποιοι να ευνοούνται και κάποιοι όχι. Τα μέτρα είναι επαρκή για ανεμβολίαστους, εκεί που είναι εμβολιασμένοι μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Freedom Pass για τους εμβολιασμένους

Στο επίκεντρο των ελευθεριών και προνομίων των εμβολιασμένων, μπαίνει κυρίως η ψυχαγωγία. Είναι ο τομέας άλλωστε -μαζί με την εκπαίδευση- που έχει υποστεί τους περισσότερους περιορισμούς μέσα στην πανδημία.

Οι εμβολιασμένοι πολίτες ζητούν να υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη γι’ αυτούς και να μην έχουν την ίδια αντιμετώπιση και περιορισμούς με τους ανεμβολίαστους.

Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση αφουγκράστηκε και τις δίκαιες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της εστίασης, που στις κόκκινες περιοχές για μια ακόμη φορά βλέπουν τις δουλειές και τα εισοδήματά τους να πλήττονται.

Δεδομένου πως οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το «πράσινο φως», οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης δεν θα υπόκεινται πλέον σε περιορισμούς, ακόμη και στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Κι αυτό καθώς, σ’ αυτούς τους χώρους θα μπαίνουν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης των τελευταίων 6 μηνών.

Αναμένεται, λοιπόν, να καταργηθούν οριζόντια περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα και που είχαν τη χρησιμότητά τους σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας, αλλά η νέα πραγματικότητα τα έχει πια ξεπεράσει.

Αυτά είναι:

  • η απαγόρευση στη μουσική,
  • η απαγόρευση στον χορό,
  • ο περιορισμός στο ωράριο, (η απαγόρευση μεταξύ 1:00 και 6:00 το πρωί θα καταργηθεί)
  • τα rapid test για οποιαδήποτε δραστηριότητα

Αντίθετα,

  • οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με πληρότητα στο 100% της χωρητικότητας τους
  • και δεν θα είναι υποχρεωμένες να έχουν θαμώνες, μόνο «καθήμενους»

Τα παραπάνω ανοίγουν τον δρόμο σε πάσης φύσεως ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως είναι: συναυλίες, παραστάσεις, γάμοι, βαπτίσεις και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, με μόνη προϋπόθεση: όλοι οι συμμετέχοντες να είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19, ή αναρρώσαντες από την Covid τους τελευταίους 6 μήνες.

 

ΠΗΓΗ: NEWSIT.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ