Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσωκομματικές ΚΙΝΑΛ: «Εδώ οι καλές Δημοσκοπήσεις» – «Το αφεντικό τρελάθηκε»

Δημοσιεύτηκε

στις

Kαι ξαφνικά. ΌΛΟΙ ασχολούνται με το Κίνημα Αλλαγής. Εκ Δεξιών, το «σύστημα» έχει  «πιάσει δουλίτσα» , εξ Αριστερών, ο Τσίπρας κάνει δηλώσεις για το ΚΙΝΑΛ με γνώμονα το αν θα υπάρξει κατάρρευση ή όχι του «παζλ» που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ και  φέρεται να κινδυνεύει με πολυδιάσπαση  σε ενδεχόμενο καταστροφικής πολιτικής ήττας στις επερχόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές. (Ναι είμαι πεπεισμένος πως θα έχουμε πρόωρες εκλογές)

Όλοι, έχουν την «αποψάρα» τους για το Κίνημα Αλλαγής, πια, ο καθένας για τον δικό του λόγο και με βάση τον χώρο στον οποίο «εδρεύει» το πληκτρολόγιό τους, υποστηρίζοντας φανερά ή κρυφά, τον «δικό τους» υποψήφιο για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής.

Δεν είχαν την «αποψάρα» του ς «πρόχειρη» βλέπετε, όταν το Κίνημα Αλλαγής έδινε «μάχες» εντός Βουλής και εκτός, στο Ευρωκοινοβούλιο προς όφελος της Ελλάδας και της κοινωνίας συνολικά.. Τότε.. μας ένοιαζε το «εξοχικό του Τσίπρα» και το «μοτοκρος» του Πρωθυπουργού – και ας μην «βόλευε» να γίνει αντιληπτή η πολιτική δραστηριότητα του Κινήματος Αλλαγής –

Αυτά  τα λίγα, αναφορικά με τις «αποψάρες» που όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβρης, όλο και περισσότερο θα διαβάζουμε, είτε ενυπόγραφα, είτε ανυπόγραφα.

Πάμε στις Δημοσκοπήσεις  πλέον…

«Εδώ οι καλές Δημοσκοπήσεις» – «Το αφεντικό τρελάθηκε»

Όσοι κάνουμε χρόνια ρεπορτάζ στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, ξέρουμε από «δημοσκοπήσεις» και από δημοσκοπήσεις.

Διαφήμιση

Έχουμε δει, πόσο «μέσα» ή «έξω» πέφτουν  και νομίζω πως και ο τελευταίος λογικά σκεπτόμενος στην Ελλάδα, αρχίζει και καταλαβαίνει πως ο ρόλος των δημοσκοπήσεων , ενδεχομένως να είναι «διττός».

Από τη μια σου παρουσιάζουν την «στιγμή» όπως αποτυπώνεται από τα ευρήματα που προκύπτουν μετά από έρευνα της κοινής γνώμης ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Από την άλλη, δεν μπορεί να μην θέσουμε εδώ το ζήτημα της «επιρροής» της κοινής γνώμης και να κρίνουμε κατά πόσο ο μέσος νους, που δεν ασχολείται ιδιαίτερα με «νούμερα» και «στατιστικά», επηρεάζεται η μη από γραφήματα που του δίνουν  «έτοιμη τροφή. .

Αναφορικά με τους υποψηφίους του Κινήματος Αλλαγής, που εν τέλει μέχρι στιγμής, «επισήμως» είναι  2 αλλά «εξετάζονται» όλα τα ενδεχόμενα για τους υπόλοιπους – πλην Ανδρουλάκη ο οποίος αναμένεται μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού να «επισημοποιήσει» την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής – οι δημοσκοπικές εταιρείες που μέχρις στιγμής έχουν ασχοληθεί, δείχνουν να έχουν «ψαλίδα» διψήφιων ποσοστών μεταξύ των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, στα τέλη Μαίού, δημοσκόπηση της opinion Poll  έδειχνε ισχυρό προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Ενώ στην κοινή γνώμη, ερχόταν δεύτερη η Φώφη Γεννηματά και ακολουθούσαν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος, με τελευταίο τον Χάρη Καστανίδη.

Πριν λίγες μέρες, το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δημοσίευσε την δημοσκόπηση της MRB που εμφανίζει την  Φώφη Γεννηματά να έρχεται πρώτη στην προτίμηση του κόσμου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με τον Ανδρέα Λοβέρδο  να ακολουθεί και τον Νίκο Ανδρουλάκη τρίτο με «χαμηλά ποσοστά».

Πολύ πρόσφατα, την Κυριακή,  με την  δημοσκόπηση της εταιρείας «to the point» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» , οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ φέρονται να φέρνουν σε θέση «οδηγού» τον Ανδρέα Λοβέρδο, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32,5% με τρίτη την Φώφη Γεννηματά με 16,6%.

Διαφήμιση

Τέτοιες αποκλίσεις, προκαλούν εκνευρισμό, δικαιολογημένο, στους υποψηφίους και τα στελέχη της Τρικούπη, αφού οι δημοσκοπήσεις, απεικονίζουν την «στιγμή» καθώς λένε κύκλοι της Χ.Τρικούπη, μα όχι την «πραγματικότητα».

 

Υ.Γ Και είμαστε ακόμα στην αρχή….. Θυμηθείτε πως ο Σεπτέμβρης… μπορεί να έχει περισσότερες από 30 ημέρες….