Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευαγγελία Λιακούλη: Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει την παράκαμψη του Ελληνικού Λαού και των εκπροσώπων του

Published

on

Σκληρή κριτική στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών άσκησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο πλαίσιο της αναλυτικής τεκμηριωμένης τοποθέτησής της, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο Υπουργός Εσωτερικών σήμερα λειτουργεί ως οιονεί Πρωθυπουργός, φέρνοντας αυτός ένα συνονθύλευμα κάθε λογής διατάξεων 13 άλλων Υπουργών. Αποτελεί προσβολή της Κυβέρνησης προς τη νομοθετική εξουσία, όνειδος στη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού. Η “βορίδειος” θεωρία περί νομοθέτησης, που μας ανέπτυξε στην 1η συνεδρίαση,  ότι δηλαδή έφερε διατάξεις όλων των υπουργείων για να αποφευχθούν οι τροπολογίες, «πριν αλέκτορα φωνήσαι»… τρεις φορές κατέρρευσε.  Το κυβερνητικό ψεύδος αποκαλύφθηκε, αφού  πριν καν φθάσει στην Ολομέλεια, κατέθεσε …τροπολογίες!

Συνοψίζω τη “μαύρη λίστα” με τα 10+1 γαλάζια αμαρτήματα που κουβαλά αυτό το Πολυνομοσχέδιο:

 1. Αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση με 51 άρθρα, τελικά κατατέθηκε με 89 και προστέθηκαν χθες τη νύχτα επιπλέον 23 με τέσσερις Τροπολογίες. Δηλαδή για το 55 % των διατάξεων, στερήσατε στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.
 2. Ακόμα και για τα αρχικά 51 άρθρα, η διαβούλευση διήρκεσε μόνο 7 ημέρες.
 3. Καταθέσατε ξημερώματα Σαββάτου, 1.028 σελίδες συνολικά, και κληθήκαμε να συνεδριάσουμε τροχάδην τη Δευτέρα.
 4. Δεν συνεκλήθη κοινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών, αποκλείσατε τους Συναδέλφους-Βουλευτές να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.
 5. Επιλέξατε αυτή την τακτική, ενώ σας έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα, σας ζήτησα συγκεκριμένες διευκρινίσεις, ειδικά για τα “γκρίζα” σημεία.
 6. Δεν ντραπήκατε να εκμεταλλευτείτε επικοινωνιακά ακόμα και την καταπολέμηση της Διαφθοράς, ως τίτλο του νομοσχεδίου. Κάνετε, ξανά, πολιτική της “ρεκλάμας”.
 7. Έβδομο στη “μαύρη λίστα”, οι αναδρομικές νομιμοποιήσεις, τις οποίες εισάγετε, ζητώντας από τους Βουλευτές ψήφο “στα τυφλά”, χωρίς να δίνετε τις επεξηγήσεις που σας ζητήσαμε.
 8. Δεν θυμάστε ούτε καν πότε λήγουν οι παρατάσεις που εσείς νομοθετήσατε. Χρειάστηκε να σας καταθέσω εγώ Επίκαιρη Ερώτηση για να σας θυμίσω ότι από 28/2 βρίσκονται “στον αέρα” οι Υπηρεσίες Δόμησης, για να καταθέσετε άρον-άρον την επόμενη ημέρα το άρθρο, που δεν είχατε αρχικά συμπεριλάβει.
 9. Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η κοινωνία, με αυτό το Πολυνομοσχέδιο αφήνετε την αγωνία των εργαζομένων “στο κόκκινο”, όπως για την έκδοση της ΚΥΑ για το νέο καθεστώς στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
 10. Όσον αφορά την Εθνική Σύνταξη Ομογενών, αποδεικνύεσθε ανακόλουθοι στις υποσχέσεις σας. Εμείς συναντήσαμε εδώ στη Βουλή τους εκπροσώπους των ομογενών, καταθέσαμε μάλιστα εκ νέου, για 4η φορά, και σε αυτό το Πολυνομοσχέδιο, την Τροπολογία που είχαμε καταθέσει άλλες τρεις φορές και εσείς διαρκώς απορρίπτετε.  Σας καλούμε, επιτέλους, να την κάνετε αποδεκτή , αφήνοντας τις μερικές λύσεις με μπαλώματα και μίζερες προσεγγίσεις, Οι Άνθρωποι αυτοί, αποτελούν πολύ ευαίσθητη ομάδα, με σημαντικό εθνικό πρόσημο.
 11. Και κλείνω, τη “μαύρη λίστα” με το γαλάζιο αμάρτημα Νο 11: Την ιδεοληπτική εμμονή σας στον εμπαιγμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην Έκτακτη Συνέλευση Δημάρχων στις 18/3, ο κ. Πέτσας έβαλε να “παίξει” η γνωστή “κασέτα” εξαγγελιών και έκανε επικοινωνιακά… “τρισάγια”, με ξένα “κόλλυβα”, με τα ήδη προϋπολογισθέντα λεφτά των Δήμων!

Η Κυβέρνηση “έχει πάρει διαζύγιο” με την καλή νομοθέτηση. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει την παράκαμψη του Ελληνικού Λαού και των εκπροσώπων του, για 112 άρθρα  συναρμοδιότητας 14 διαφορετικών Υπουργείων, με νομοθετήσεις express υπό το καπέλο μικρών οιονεί “Πρωθυπουργών”, που υποβαθμίζει τη λειτουργία της Δημοκρατίας».

Advertisement