Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές για τον πρώτο Σοσιαλδημοκράτη Πρόεδρο της Κολομβίας: Ο λαός της Κολομβίας έκανε τη φωνή του να ακουστεί

Το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών γιορτάζει την ιστορική νίκη που θα κάνει τον Γκουστάβο Πέτρο τον πρώτο αριστερό ηγέτη της Κολομβίας.

Ο Petro – ένας ισόβιος μαχητής κατά της ανισότητας – κέρδισε την Κυριακή την προεδρική κούρσα της χώρας με οριακή διαφορά, με πάνω από το 50% των ψήφων, κερδίζοντας τον 77χρονο επιχειρηματία Rodolfo Hernandez.

Σε μια άλλη ιστορική πρωτοτυπία, αντιπρόεδρος του Pedro θα είναι η Φράνσια Μάρκες, η πρώτη Αφρο-Κολομβιανή που κατέχει εκτελεστικές εξουσίες. Η Márquez είναι βραβευμένη υπερασπίστρια των ανθρωπίνων και περιβαλλοντικών δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος της PES, Sergei Stanishev, δήλωσε: 

“Συγχαίρω τον Gustavo Petro για τη σημαντική του νίκη. Ο λαός της Κολομβίας έκανε τη φωνή του να ακουστεί: η ψήφος αυτή έστειλε μια μεγάλη αλλαγή στην πολιτική της Κολομβίας, όπως και άλλες παρόμοιες επιτυχίες της αριστεράς στη Νότια Αμερική.

“Ένα δικαιότερο, πιο βιώσιμο και πιο δίκαιο μέλλον βρίσκεται μπροστά μας για την Κολομβία. Ο εκλεγμένος πρόεδρος Pedro μπορεί να υπολογίζει στους συναδέλφους σοσιαλιστές και δημοκράτες εδώ στην Ευρώπη για υποστήριξη για να το πετύχει αυτό. Ανυπομονώ να ενισχύσουμε τους προοδευτικούς δεσμούς μεταξύ της ΕΕ και της Κολομβίας”.

 

Socialists & Democrats

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ