Εξαδάκτυλος: Γιατί οι ειδικοί είπαν «όχι» στην μουσική στην εστίαση (video)

Διευκρινίσεις από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Tην κυβερνητική απόφαση αναφορικά με απαγόρευση της μουσικής από τα μαγαζιά, κλήθηκε να σχολιάσει ο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open.

Όπως ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος «η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας», και πρόσθεσε:

«Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλεται η επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται για να ακουστούμε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα της πανδημίας: «Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι το ίδιο ασφαλής. Υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας».

 

πηγη: bigpost.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ