Φ.Γεννηματά από Ρόδο: “Ως αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, θα διασφαλίσω την ενότητα και την συνέχεια της παράταξης”

Στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος και σε ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε η πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής σε εκδήλωση στο πάρκο του Ροδινιού στη Ρόδο.

Παρόντες στην εκδήλωση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στη Ρόδο ήταν: οι πρώην βουλευτές Κουσουρνάς Στάθης, Σφυρίου Κοσμάς, Μαχαιρίδης Γιάννης, οι πρώην δήμαρχοι Γιαννόπουλος Γιώργος, Χατζηδιάκος Φώτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γληνός Μανώλης, η υποψήφια βουλευτής Φτακλάκη Λίτσα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Εγγλέζος Παναγιώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παγκας Μίλτος, Σαρικας Μανώλης, Διακοσταματίου Σάββας, ο γραμματέας της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου Τριπης Νίκος.

Την κ. Γεννηματά προλόγισε ο πρώην δήμαρχος Ρόδου, Γιώργος Γιαννόπουλος, ενώ στην ομιλία παρέστησαν αρκετά στελέχη του κόμματος. Η Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της, διαβεβαίωσε ότι ως αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, την επομένη ημέρα των εκλογών θα διασφαλίσει την ενότητα και την συνέχεια της παράταξης.

Στρέφοντας τα πυρά της προς τους συνυποψήφιους της για την αρχηγία του κόμματος, είπε ότι «μιλάνε για ενότητα την επόμενη ημέρα, αλλά εννοούν κάτι άλλο» και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, για την ανάδειξη αρχηγού, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το Κίνημα Αλλαγής και την προσπάθεια να υπάρξει μια νέα αλλαγή στον τόπο.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της ομιλίας της, άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προσερχόμενη σε συγκέντρωση στελεχών της παράταξης στη Ρόδο, δήλωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τα εθνικά θέματα:

«Το μεγάλο έλλειμμα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι το έλλειμμα Εθνικής Στρατηγικής. Έχει πολύ μεγάλη ευθύνη ο πρωθυπουργός, γιατί εδώ και δύο χρόνια ζητώ σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε μία νέα Εθνική Στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας και το αρνείται πεισματικά.

Εμείς στηρίζουμε την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας μας. Στηρίζουμε τις συμμαχίες μας, ιδιαίτερα με τη Γαλλία, που είναι παραδοσιακός σύμμαχος της χώρας -γι’ αυτό και ψηφίσαμε την συμφωνία. Ήταν μία πατριωτική στάση.

Όμως αυτά δεν αρκούν, αν δεν ενταχθούν σε μία συνολική στρατηγική. Αυτό είναι το έλλειμμα. Φάνηκε και μέσα στη συζήτηση στη Βουλή. Δεν προσφέρονται τα εθνικά θέματα για κοκορομαχίες και πολιτικές αντιπαραθέσεις, ρηχές και επιφανειακές. Οφείλουμε στον ελληνικό λαό να συνεννοηθούμε για τα εθνικά μας ζητήματα».

Επίσης, εξέφρασε την συμπαράστασή της στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, «που πλήττονται για δεύτερη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» και επεσήμανε ότι «πρέπει να τρέξουν πάρα πολύ γρήγορα τα αντιπλημμυρικά έργα και στην Εύβοια, αλλά και σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές».

Η κ. Γεννηματά εξάλλου, τόνισε στις δηλώσεις της, ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, που πλήττει τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες, σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι η ακρίβεια. Η ακρίβεια για την οποία η κυβέρνηση μέχρι σήμερα παίρνει προσωρινά και ανεπαρκή μέτρα.

Δεν φτάνουν. Χρειάζεται άμεσα να αυξηθεί ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ, χρειάζονται έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές για να χτυπήσουμε την αισχροκέρδεια και χρειάζεται να μειώσουμε -πριν από όλα- τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα νοικοκυριά. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για τους πολλούς, φτιάχνει μία Ελλάδα για λίγους. Η χώρα χρειάζεται μία νέα αλλαγή, που μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να κάνει πράξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ