Φ.Γεννηματά σε Μητσοτάκη: “Κάνετε διάφορα αστειάκια με πρώην στελέχη μας και τον Ανδρέα Παπανδρέου, που δεν μπορείτε να ακουμπήσετε ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι”

Σε “υψηλούς” τόνους συνεχίστηκε η συζήτηση στη Βουλή ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου-“ταφόπλακα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τους εργαζόμενους:

Σε μια κόντρα που θύμισε “ΠΑΣΟΚ”, η Φώφη Γεννηματά, έβαλε στη θέση του τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη:

Βασικά σημεία της Δευτερομιλίας της Φώφης Γεννηματά

“Είναι η δεύτερη φορά κ. Πρωθυπουργέ, που έρχεστε και μιλάτε με πολύ έντονη αμηχανία και ανησυχία. Αποφύγατε να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματα, που έθεσα. 

Περιοριστήκατε σε μια προσπάθεια να μας ταυτίσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ μεγάλη η ανησυχία σας για τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής.

Είπατε, ότι το πρωτότυπο επικρατεί του αντίγραφου. Έχετε δίκιο, γιατί ο εκφραστής της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα, το πρωτότυπο, είναι το Κίνημα Αλλαγής. Είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσουμε τις συκοφαντίες και την προβοκάτσια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Εσείς και τα παπαγαλάκια σας προσπαθείτε εναγωνίως να πλήξετε και να διαστρεβλώσετε όλες τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Μας κουνάτε το δάχτυλο για την ψηφιακή κάρτα. Τι κάνατε κ. Μητσοτάκη & κ. Χατζηδάκη, όταν ήρθε για ψήφιση το 2011 από το ΠΑΣΟΚ; Είπατε τρία μεγάλα όχι. Μητσοτάκης: Όχι Χατζηδάκης: Όχι Νέα Δημοκρατία: Όχι Είστε μεταρρυθμιστές αλά καρτ.

Προσπαθείτε να μας πείτε, ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι έργο ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν λέτε, ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε υποχρεωτική για την διευθέτηση την συλλογική σύμβαση, την οποία αφαιρείτε.

Κάνετε διάφορα αστειάκια με πρώην στελέχη μας και τον Ανδρέα Παπανδρέου, που δεν μπορείτε να ακουμπήσετε ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι. Μας μιλάτε για την δεκαετία του ’80, που έγιναν οι μεγαλύτερες τομές. Δεν ξέρω τι αλλάξατε στη ΝΔ, αλλά εμείς τηρούμε τις αρχές μας αναλλοίωτες.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ