ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Να απαγορευθούν οι απολύσεις και τον Μάϊο-Να στηριχθούν τα περιφερειακά ΜΜΕ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλά στην Πλατεία Κοτζιά, Τετάρτη 22 Μαΐου 2019. Πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κοτζιά η κεντρική πολιτική ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Απαγόρευση απολύσεων, επιδότηση εργασίας για το Μάιο

Έχουμε δύο κατηγοριών επιχειρήσεις. Όσες μείνουν κλειστές και τον Μάιο έχουν ως μοναδική δυνατότητα τη στήριξη από την Κυβέρνηση, αρκεί να μην κάνουν απολύσεις. Όσες μένουν ανοιχτές, με μειωμένο τζίρο, πρέπει να εξεταστεί για αυτές η δυνατότητα επιδότησης της εργασίας, όπως προβλέπει το υπο διαπραγμάτευση ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE και έχει εφαρμοστεί στην Δανία.

Στήριξη των περιφερειακών ΜΜΕ

Η δημοκρατία δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Όπως η Κυβέρνηση βρήκε τα χρήματα για να στηρίξει τα κεντρικά ΜΜΕ, το ίδιο πρέπει να πράξει και για τα περιφερειακά ΜΜΕ. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, πολυφωνίας και πλουραλισμού. Τις ίδιες αξίες πρέπει να υπηρετούν και τα ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας. Η κατάσταση ανάγκης στην οποια βρισκόμαστε δεν πρέπει να γίνει μόνιμη, αλλά να επιστρέψουμε τάχιστα στην αναγκαία πολυφωνία.