Φ.Γεννηματά: “Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στην αντιπολίτευση- Είμαστε εδώ να ανταποκριθούμε στην ανάγκη για Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου”

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Φ.Γεννηματά: “Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στην αντιπολίτευση- Είμαστε εδώ να ανταποκριθούμε στην ανάγκη για Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου”

Σε μια από τις καλύτερες ομιλίες της από το βήμα της Βουλής, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έκανε μια προσπάθεια να “βάλει τα πράγματα στην θέση τους”.

Η Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, του επισήμανε σε αυστηρό και κυνικό ύφος ταυτόχρονα, πως “δεν είμαστε όλοι ίδιοι στην αντιπολίτευση” και έκανε σαφές πως υπάρχουν “κόκκινες γραμμές” μεταξύ της δημαγωγίας και του λαϊκισμού που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυρίαρχη πολιτική και της υπεύθυνης αντιπολίτευσης με προτάσεις και τροπολογίες που στόχο έχουν την εκδημοκρατικοποίηση νομοσχεδίων της δεξιάς κυβέρνησης.

Αναφορικά με την “Προοδευτική διακυβέρνηση”, η Κα Γεννηματά τόνισε με νόημα πως “είμαστε εδώ, έτοιμοι για την Νέα Αλλαγή”: 

Το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας της Φ.Γεννηματά:

Γι’ αυτό και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να εγγυηθούμε με τον αγώνα μας, το αίτημα κάθε πολίτη να βγει όρθιος από αυτήν τη δοκιμασία. Χωρίς άλλες απώλειες. 

Και να πάρει πίσω τη ζωή του με ασφάλεια. 

Αυτός είναι ο λόγος τιμής, το συμβόλαιο του Κινήματος μας με την κοινωνία. 

Να την ξανακάνουμε ισχυρή, να την σηκώσουμε ψηλότερα. Όχι να την πληγώσουμε, να την φοβίσουμε ή να την διαιρέσουμε. 

Όχι να την κρατήσουμε όμηρο, αλλά να την απελευθερώσουμε. 

Να της αποδώσουμε επιτέλους τις θυσίες της με δικαιοσύνη. 

Αυτή είναι η αποστολή της προοδευτικής διακυβέρνησης, αυτό είναι το αίτημα που σιγοβράζει μέσα στο μυαλό και τις καρδιές των πολιτών που αρχίζουν  να αναζητούν τη νέα αλλαγή. Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ