Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά στην “Νέα Σελίδα” για όλους και για όλα: “Το ΚΙΝΑΛ αντεπιτίθεται”

Published

on

Συνέντευξη στην Εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και τη δημοσιογράφο Γεωργία Σαδάνα

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε ερώτηση της δημοσιογράφου σε ό,τι αφορά την αύξηση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ και τους νέους στόχους:

Είναι αλήθεια ότι η αυγή του νέου χρόνου μας βρίσκει με μια αυξημένη δυναμική. Αυτό καταγράφεται και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν σε επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς χώρους, αλλά το αντιλαμβανόμαστε και στην διαρκή επικοινωνία μας με τους πολίτες παντού, σε όλη τη χώρα. Ο χρόνος που ξεκίνησε αναμένεται επίσης «πυκνός» με τεράστιες πολιτικές και εθνικές προκλήσεις. Το 2020 ξεκινά με αναταραχή στην Μέση Ανατολή, ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το προσφυγικό σε έξαρση, οικονομία και κοινωνία σε αναμονή μιας ανάπτυξης που καθυστερεί. Πρώτη μας έγνοια η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με αποτελεσματικότητα, πρέπει να εργαστούμε με ενότητα και εθνική ομοψυχία και εμείς αυτό κάνουμε. Σταθερός μας στόχος μια ανάπτυξη που θα ανταποδώσει στους Έλληνες τις θυσίες μιας επώδυνης δεκαετίας, χωρίς να μείνει κανένας πίσω. Για όλα αυτά, χρειάζεται ένα ισχυρό και ανανεωμένο Κίνημα Αλλαγής, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα πρωταγωνιστήσει ξανά στην πολιτική ζωή. Αυτός είναι ο συλλογικός αλλά και ο προσωπικός μου στόχος για τη νέα χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τον ερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ρόλο-κλειδί του ΚΙΝΑΛ σε αυτό:

Αν εννοείτε ότι κρατάμε τα κλειδιά της ευθύνης και της σοβαρότητας, τότε έχετε δίκιο. Ευθύς εξαρχής έχω τονίσει ότι η αναγκαία ισορροπία στην λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος και η προοπτική της Εθνικής Συνεννόησης, απαιτούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλέξει η Βουλή, να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Η θέση μας αυτή δεν αποτελεί προϊόν κομματικής περιχαράκωσης ή παραταξιακής ιδεοληψίας. Πηγάζει από την ειλικρινή πίστη μας στο θεσμικό βάρος του ρόλου που μπορεί και πρέπει να επιτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του Συντάγματος. Ένας Πρόεδρος που θα ενώνει, θα προκύψει από αυξημένη πλειοψηφία και θα σηματοδοτεί την εθνική αφύπνιση και κινητοποίηση που έχει ανάγκη η χώρα.

Σε ερώτηση για τα “χαρακτηριστικά” που θα έπρεπε να έχει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και την περίπτωση να είναι γυναίκα αυτό το πρόσωπο:

Καλοί είναι οι συμβολισμοί, αρκεί να μην χάνεται η ουσία. Κύριο κριτήριο για τη συναίνεση ή μη του Κινήματος Αλλαγής ,όπως προανέφερα, είναι τα προοδευτικά πολιτικά χαρακτηριστικά του νέου Προέδρου που ήδη σας περιέγραψα. Από εκεί και πέρα, στην παρούσα φάση δεν προσφέρει η φωτογραφία ούτε η ονοματολογία. Ας περιμένουμε την πρόταση του Πρωθυπουργού. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε δικό μας υποψήφιο, με τα χαρακτηριστικά που σας περιέγραψα πιο πάνω, εφόσον χρειαστεί.

Advertisement

Για τον εκλογικό νόμο και την διαφωνία με τον Κο Μητσοτάκη:

Η εκλογική νομοθεσία αποτελεί σημείο-κλειδί για την ομαλή λειτουργία κάθε πολιτεύματος. Αποτυπώνει πως αντιλαμβάνονται τα κόμματα τη δημοκρατία, την αντιπροσώπευση, την πολιτική συνεννόηση και σταθερότητα. Και βέβαια οφείλει να συνεκτιμά τις ιδιαίτερες ανάγκες και συνθήκες της περιόδου που διανύουμε. Η πατρίδα μας πέρασε μέσα από τις συμπληγάδες μιας κρίσης, όχι μόνο με οικονομικά χαρακτηριστικά, αλλά με βαθιές κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις. Σήμερα χωρίς ακόμα να έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας την κρίση καλούμαστε να διαχειριστούμε στο εσωτερικό και εξωτερικό μέτωπο προβλήματα με ιδιαίτερη ένταση. Ο εκλογικός νόμος χρειάζεται να διασφαλίζει την απαραίτητη κυβερνητική σταθερότητα, Το Κίνημα Αλλαγής, επεξεργάστηκε και έθεσε στο δημόσιο διάλογο τις συγκεκριμένες θέσεις του, ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα, από το 2018, σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε για παζάρια ούτε για συμψηφισμούς.

Λέμε ναι στην πολιτική σταθερότητα, αλλά με ένα πιο δίκαιο και ουσιαστικά αναλογικότερο εκλογικό νόμο. Που δίνει την δυνατότητα ισχυρών Κυβερνήσεων προγραμματικής συνεργασίας, που εκφράζουν και στηρίζονται σε μια ευρύτερη λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Δεν θα συναινέσουμε λοιπόν στην πρόταση της Κυβέρνησης που συντηρεί και ενισχύει την πόλωση και τον διχασμό και οδηγεί σε αδύναμες Κυβερνήσεις λαϊκής μειοψηφίας που επιβιώνουν κοινοβουλευτικά ελέω του bonus του εκλογικού νόμου.

Για την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού:

Η πραγματικότητα διαψεύδει τη μανιέρα περί σύμπλευσης με την Δεξιά. Οι εμπνευστές και τα παπαγαλάκια αυτής της προπαγάνδας, ένθεν κακείθεν, φαντασιώνονται την εξαέρωση του Κινήματος Αλλαγής για να εδραιώσουν τον δικομματισμό. Έχουμε χαράξει τη δική μας αυτόνομη πορεία. Σε καμία περίπτωση δεν ετεροπροσδιορίζομαστε, ούτε έχουμε έννοια να κρατάμε ίσες, μεγαλύτερες ή πιο κοντινές αποστάσεις από κανέναν. Παράγουμε τη δική μας πολιτική, με βάση τις αρχές και αξίες της Παράταξής μας και με μόνο γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το δικό μας εναλλακτικό Σχέδιο προοδευτικής διακυβέρνησης να φθάσει παντού και να κερδίσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη. Η επίτευξη της μέγιστης δυνατής πολιτικής συναίνεσης στα μεγάλα και κρίσιμα για τον τόπο θέματα αποτελεί ζητούμενο και εμείς θα συνεχίσουμε επίμονα να την επιδιώκουμε. Μακάρι οι προτάσεις μας να προκαλούν ευρείες συναινέσεις, όπως συνέβη και στην ψήφο των αποδήμων παρόλο που το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Για την κατάργηση της απλής αναλογικής στον εκλογικό νόμο σε ερώτηση της Κας Σαδανά:

Advertisement

Κυρία Σαδανά, αν πολιτευόμασταν με βάση το τι συμφέρει εμάς, αλλά ζημιώνει τη χώρα, θα ήμασταν ακόμη Κυβέρνηση! Εγώ πρεσβεύω την πολιτική που ψάχνει τις κοινωνικά δίκαιες και πολιτικά αποτελεσματικές λύσεις για τη χώρα μου. Είδαμε που οδήγησε την χώρα ο μικροκομματικός τακτικισμός και η καιροσκοπική αντιπολίτευση, ένθεν κακείθεν. Δεν θα τους μιμηθούμε. Το συμφέρον για την χώρα είναι να έχει κυβέρνηση, χωρίς να νοθεύεται η λαϊκή ψήφος. Οι απόψεις των κομμάτων δεν γράφονται σε πέτρα, αλλά προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε εποχής. Αν η παράταξή μας συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο, είναι γιατί έχει κεραίες στην κοινωνία. Αυτός ο δρόμος θα ξανακάνει την Παράταξη μεγάλη. Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων, όχι εξαιτίας του εκλογικού νόμου, αλλά γιατί ο κόσμος σταδιακά εμπιστεύεται τη γνήσια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, τις λύσεις και προτάσεις που ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε πράξη.

Για τα Ελληνοτουρκικά:

Μακάρι να μην δικαιωνόμασταν και η πραγματικότητα να μας είχε διαψεύσει, αλλά δυστυχώς. Όμως το θέμα δεν είναι να δικαιώνομαι εγώ ή το Κίνημα Αλλαγής, αλλά να αποφεύγει η χώρα τα χειρότερα. Πηγαίνετε σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις παλιές και νέες Μόριες, που στοιβάζουν 40.000 ψυχές, που οι τοπικές κοινωνίες έχουν αποσαρθρωθεί, μετρήστε πόσους μήνες αδράνειας έχουμε διανύσει και θα δείτε και εσείς ότι το προσφυγικό κινδυνεύει να ξεφύγει από κάθε δυνατότητα διαχείρισης. Για τα ελληνοτουρκικά οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την επιτακτική ανάγκη χάραξης εθνικού μετώπου με σαφείς κόκκινες γραμμές. Θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια και να χτυπάμε το καμπανάκι των κινδύνων για τη χώρα με πατριωτισμό και ευθύνη.

Για την Ευρωπαϊκή υποστήριξη και την σημασία της Ευρώπης στα διεθνή ζητήματα:

Την αλληλεγγύη την έμπρακτη στήριξη την κερδίζεις αν την διεκδικείς. Με τεκμηρίωση και αυτοπεποίθηση. Έτσι πετύχαμε να αποσπάσουμε κοινή δήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ενάντια στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Ανάλογες πρωτοβουλίες με συγκεκριμένα αποτελέσματα έχουμε αναλάβει και στο προσφυγικό ζήτημα. Όμως σήμερα στην Ευρώπη κυριαρχούν συντηρητικές κυβερνήσεις από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Και η κυβέρνηση που ανήκει στη ίδια πολιτική οικογένεια, δεν επιδεικνύει δυστυχώς ανάλογη πυγμή και μαχητικότητα στην διεκδίκηση αποτελεσματικών παρεμβάσεων και λύσεων στα ευρωπαϊκά όργανα. Πήρε τη σκυτάλη της προθυμίας και του συμβιβασμού από τον ΣΥΡΙΖΑ και προχωρά στους ίδιους αδιέξοδους δρόμους.

Για το θέμα της προσφυγής στην Χάγη:

Η όποια συζήτηση για προσφυγή στη Χάγη που παραμένει σταθερή εθνική στρατηγική επιδίωξη, αφορά αποκλειστικά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και πλέον και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο. Τελεία και παύλα. Η Τουρκία θα ήταν καλό και για την ίδια να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για τα θέματα αυτά, μακριά από τους κανόνες και τις διαδικασίες που επιτάσσει το Διεθνές Δίκαιο. Εμείς αποφεύγοντας βεβιασμένες κινήσεις, οφείλουμε να είμαστε ανοιχτοί και να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Χωρίς την παραμικρή οπισθοχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και χωρίς εφησυχασμούς,

Advertisement

Για τον προϋπολογισμό και την μείωση των αμυντικών δαπανών αλλα και τα εξοπλιστικά του μέλλοντος:

Στη Βουλή είπαμε ένα εθνικά αυτονόητο ΟΧΙ στη μείωση των αμυντικών δαπανών κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καταψηφίζοντας τη σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020. Είναι αδιανόητη, πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου, η επιλογή της Κυβέρνησης να προχωρά σε μείωση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τη στιγμή που κυριαρχικά μας δικαιώματα παραβιάζονται προκλητικά. Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα πλήρους διπλωματικής και ταυτοχρόνως στρατιωτικής ετοιμότητας των ελληνικών δυνάμεων. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε ψηφίσαμε θετικά το πρόσφατο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16, παραβλέποντας μάλιστα νομικά ζητήματα που ήγειραν σημεία στο περιεχόμενό του. Όσον αφορά νέα εξοπλιστικά προγράμματα, κατ’ αρχήν είμαστε θετικοί σε κάθε ενίσχυση της επιχειρησιακής θωράκισης και ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων μας, εξετάζοντας προφανώς τους όρους και τις παραμέτρους ανά περίπτωση. Είναι όμως παράλληλα για μας επιβεβλημένο να μην εξαντλήσουμε το σύνολο του δημοσιονομικού χώρου που θα δημιουργηθεί σε εξοπλισμούς, παραβλέποντας την ανάγκη για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μετά από μια δεκαετή κρίση.

Για τη  σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και το παράδειγμα συγκυβέρνησης στην Ισπανία:

Η προοδευτική συνεργασία είναι στο DNA μας. Εξάλλου στο Κίνημα Αλλαγής συμμετέχουμε κεντρώοι, σοσιαλδημοκράτες, σοσιαλιστές, αριστεροί. Είμαστε μια πραγματική προοδευτική συμμαχία, όχι μια εφήμερη τυχοδιωκτική συνύπαρξη με ακροδεξιούς, καραμανλικούς δεξιούς και διάφορους μεταφερόμενους εξουσιολάγνους. Ένα άθυρμα κα άθροισμα λαϊκιστών από όλο το πολιτικό φάσμα. Για το Κίνημα Αλλαγής είναι αγεφύρωτες οι ιδεολογικές, πολιτικές, προγραμματικές διαφορές με ότι δεν σχετίζεται με μια πραγματικά μακριά προοδευτική και σύγχρονη ατζέντα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε διαζύγιο από αυτό. Για αυτό εξάλλου όταν οι Έλληνες…Podemos έψαχναν «συμπαίκτη» να κυβερνήσουν, επέλεξαν ότι νιώθουν πιο άνετα και ταιριάζουν καλύτερα με τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

Για τις “μεταγραφές” ΣΥΡΙΖΑ απο το ΠΑΣΟΚ:

Δεν με ενοχλεί η προσωπική απόφαση κανενός να ευτελιστεί πολιτικά, αφού δεν ενοχλεί τον ίδιο. Και σε ότι με αφορά, παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις, δεν ένιωσα ούτε για μια στιγμή, ούτε τις όποιες δύσκολες ώρες ότι η αυτή η κινδυνεύει με « εξαέρωση». Όλοι βέβαια γνωρίζουν ότι όταν ανέλαβα την ηγεσία της είχαμε μια δύσκολη και ανηφορική μάχη, με πρώτο στοίχημα αυτό της επιβίωσης, που δεν ήταν καθόλου δεδομένη. Και αποφασίσαμε να την κάνουμε ακόμη πιο δύσκολη. Να επιβιώσουμε χωρίς να ξεπουληθούμε, χωρίς να συμβιβασθούμε. Αυτό το πρώτο στοίχημα το κερδίσαμε και είμαι περήφανη που το κερδίσαμε με ανθρώπους που -ακόμη και με τις διαφωνίες μας- σταθήκαμε σε αυτή τη μάχη βάζοντας πάνω από τον εαυτό μας την παράταξη. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για τα δύσκολα κυρία Σαδανά. Αλλά όλοι και όλα αξιολογούνται κάποια στιγμή από τους πολίτες.

Για τη θέση των “53” του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ενάντια στην “πασοκοποίηση” του:

Advertisement

Το ΠΑΣΟΚ είναι η πολιτική ραχοκοκαλιά του νέου, ευρύτερου εγχειρήματος, με το βλέμμα στο μέλλον και στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Στο Κίνημα Αλλαγής, με κινητήριο δύναμη το ΠΑΣΟΚ προχωράμε μπροστά. Τιμώντας την ιστορία μας, υπερήφανοι για την μεγάλη προσφορά και το έργο μας στην Ελλάδα και τους Έλληνες, ανοίγουμε το δρόμο για τη νέα Αλλαγή. Στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώσαμε την άρρηκτη, ενιαία συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Αλλαγής. Όσοι επιχειρούν να οικοδομήσουν δήθεν προοδευτικές συμμαχίες περισυλλέγοντάς φθαρμένα πολιτικά υλικά από τα αζήτητα, απλά επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές , τις αξίες και τις παρακαταθήκες του ΠΑΣΟΚ. Το οποίο να μην ξεχνάμε, κυνήγησαν λυσσαλέα να αφανίσουν μαζί με τη Δεξιά και το 1989, αλλά και με τις τωρινές υπόγειες πολιτικές συναλλαγές με την καραμανλική δεξιά.

Για την “δημιουργική αντιπολίτευση” και την αύξηση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ:

Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο, να ασκούμε μαχητική αλλά ταυτόχρονα και προγραμματική αντιπολίτευση. Ξέρετε, το πιο εύκολο για ένα κόμμα της αντιπολίτευσης είναι να διολισθήσει στο λαϊκισμό και την “αερολογία”. Να επαναπαυτεί στη γενικόλογη κριτική και τη συλλήβδην καταψήφιση κάθε κυβερνητικής δράσης. Εμείς έχουμε επιλέξει να προτάσσουμε το δικό μας εναλλακτικό σχέδιο, να αντιπαραθέτουμε τις δικές μας τεκμηριωμένες λύσεις και συγκεκριμένες προτάσεις. Να εκφράζουμε τα σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα, με προτεραιότητα τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Αυτό κάναμε για την πρώτη κατοικία, την θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης, τον φραγμό στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις των τραπεζών, την στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα. Αυτό που πρέπει δηλαδή να κάνει μια σύγχρονη κεντροαριστερά. Να αναδεικνύουμε στην πράξη και όχι στα λόγια τις διαφορές μας με τις βαθιά συντηρητικές επιλογές που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Για τη αποτίμηση της Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας 6 μήνες μετά:

Η Δεξιά πάντα έκρυβε το πραγματικό της πρόσωπο πίσω από βαρύγδουπες μαρκίζες. Κάποτε ήταν το καραμανλικό “σεμνά και ταπεινά”, τώρα η φενάκη της “κανονικότητας”. Μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, το μόνο που επέστρεψε είναι η κανονικότητα εφαρμογής συντηρητικών πολιτικών σε όλους τους τομείς. Για την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των Ελλήνων και για τη μεσαία τάξη, οι συνέπειες της θηλιάς των υπερπλεονασμάτων παραμένουν ασφυκτικές. Εφαρμόζουν πολιτικές αναδιανομής από τους «κάτω» προς τους «πάνω». Στον προϋπολογισμό του 2020 είναι ανύπαρκτα, ή έστω δυσδιάκριτα, τα φορολογικά οφέλη για τους πολλούς, τη στιγμή που η επιβάρυνση των έμμεσων φόρων στα βασικά αγαθά της καθημερινότητας παραμένει υψηλή. Οι δήθεν “αναπτυξιακές” παρεμβάσεις περιορίζονται αποκλειστικά στο τσιμέντο και το real estate. Δημιουργούν συγκεντρωτικές δομές στο Δημόσιο, χαλαρώνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενθαρρύνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία σε βάρος των εργαζομένων, οι τράπεζες κερδοσκοπούν με υπερβολικές χρεώσεις. Η χώρα έχει ανάγκη μια προοδευτική κανονικότητα που μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εξασφαλίσει.

Για την μη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών:

Είναι ώρα να συνεννοηθούμε δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους.

Advertisement

Να μεταδώσουμε στους Έλληνες μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης.

Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αποφασιστικότητα.

Να γνωρίζουν όλοι-και οι σύμμαχοί μας- ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ.

Κάθε προσβολή τους θα απαντηθεί αμέσως με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο.

Ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις.

Να μην ξεχνά η Κυβέρνηση ότι η Εθνική Ομοψυχία προϋποθέτει Κοινωνική συνοχή και ενότητα.

Για την εθνική συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής τον Μάρτιο:

Advertisement

Θεωρώ ότι τις εστίες εσωστρέφειας τις κατασβήνει η βάση μας. Μια βάση που κουράστηκε να βλέπει διαιρέσεις, τεχνητές κρίσεις στη βάση προσωπικών σχεδιασμών και αποδοκιμάζει ηχηρά και με κάθε ευκαιρία τέτοιες πρακτικές. Πιστεύω ότι τα αφήσαμε όλα αυτά πίσω και τώρα κοιτάζουμε μόνο μπροστά, ενισχύοντας την θεσμική λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων, τη Συνδιάσκεψη του Μαρτίου, αλλά και το Ιδρυτικό Συνέδριο της Νεολαίας. Η Κεντροαριστερά έρχεται ξανά στο προσκήνιο , “στη μόδα” και αυτή τη φορά ήρθε για να μείνει.

 

πηγη: ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ