ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά: “Ο ήλιος που έφερε την πρόοδο και την δημοκρατία στην Ελλάδα, θα ανατείλει ξανά!”

Ρεπορτάζ: Κυριακή Μπλόσκα

Σε ερώτηση του Γαβρή Άγγελου -Αρχισυντάκτη του “Τhe Socialist”, στην συζήτηση με τους Δημοσιογράφους που ακολούθησε την εκδήλωση με τους νέους της Θεσσαλονίκης, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε πως σε καιρούς πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας, το Κινάλ είναι εδώ όχι μόνο ως ρυθμιστικός παράγοντας σταθερότητας, μα ως Κίνημα που προάγει την Προοδευτική διακυβέρνηση αυτού του τόπου. Με προτάσεις, θέσεις και πολιτική που κρίνεται από την κοινωνία καθημερινά.

 

Τόνισε μάλιστα πως διαμορφώνονται οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες ώστε να κάνει το Κίνημα Αλλαγής το άλμα προς την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, καθώς και το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τρόπος που πολιτεύτηκε και αντιπολιτεύτηκε οδήγησε την πιο νεοφιλελεύθερη δεξιά να έρθει στην εξουσία καβάλα στο άλογο.

 

Συνεχίζοντας, δήλωσε πως το Κινημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα που έχει κάνει τόσο σκληρή αυτοκριτική, με προτάσεις, υπεύθυνη στρατηγική, έτοιμο να ανταποκριθεί στις νέες πολιτικές της χώρας. Όσον αφορά το “φλερτ” από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ανέφερε πως έχει γίνει ασφυκτικό, και πως ενώ γίνεται για την πρόκληση εσωστρέφειας, δεν τους βγαίνει, τονίζοντας πως πιο πιθανό είναι να ανατείλει ο ήλιος ξανά, αυτός που έφερε την πρόοδο και την δημοκρατία στην Ελλάδα παρά να υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση.

Στηρίξτε μας! Γίνετε συνδρομητές στο “Res Publica”- Το περιοδικό της ΑΛΛΑΓΗΣ: Το πολιτικό – ενημερωτικό περιοδικό θα έρχεται στα mail σας κάθε μήνα μετά την συνδρομή σας ΕΔΩ: –> https://thesocialist.gr/subscription-plan

ΜΗΝ χάσετε το πρώτο μας τεύχος!

 

Έπειτα, δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένη από την στάση των εταίρων τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από το ΝΑΤΟ και πως ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης είναι εξίσου υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση στη Μόρια και στα Εθνικά ζητήματα. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η ίδια είπε στον Μητσοτάκη να ασκήσει Βέτο, ενώ ζήτησε και απαίτησε αποφασιστική εθνική στρατηγική και ομοψυχία.

 

Παράλληλα, τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι γνωστό για την πατριωτική του στάση απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους, πως είναι γνωστό για την διπλωματική του στρατηγική και πως είναι αναγκαίο να γεφυρώσουμε τα χάσματα με στόχο την ειρήνη και την πρόοδο στην περιοχή μας.

 

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε πως είναι αδιανόητο να μιλάμε για νέο λοκντάουν, πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει και πως οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ μας πάνε πίσω και δημιουργούν συνθήκες βαθιάς ύφεσης στην οικονομία και την κοινωνία.