Φ.Γεννηματά: “Ο κ.Τσίπρας να μιλούσε για “κοινό χώρο” με το ΚΙΝΑΛ όταν καταψήφιζε τον ν.3869.2010 για την προστασία της 1ης κατοικίας!””

“Στο “δάσος της αλαζονείας του” ο Κ.Μητσοτάκης”

Η κα Γεννηματά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Δημοσιογράφο κ.Τσίμα, ακόμα μια φορά έκανε “σκληρές δηλώσεις” για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στάθηκε στα “ανοιχτά μέτωπα” που “ματώνουν” την Ελληνική κοινωνία. Στα Ελληνοτουρκικά υπάρχει μια έκρυθμη κατάσταση και ο Κος Μητσοτάκης με την στρατηγική που χάραξε, το Αιγαίο είναι “ξέφραγο αμπέλι” και η κυβέρνηση, απλός παρατηρητής. Στην υγεία,”έχει χάσει τη μπάλα” ο Κ.Μητσοτάκης και η ΝΔ. Παρακαλουθούν τον υγειονομικό χάρτη να γίνεται κόκκινος με τα χέρια στις τσέπες.

Το επιτελικό κράτος “καλά κρατεί” και συνεχίζει και “βαθαίνει” η πρακτική της Δεξιάς και του “βολέματος των ημετέρων”. Στο πτωχευτικό, είναι σαφέστατο πως αυτό που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξυπηρετεί συμφέροντα -φαίνεται να έχει υπαγορευτεί από τις τράπεζες, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

 

Δεν προστατεύει τους αδύναμους ο νέος πτωχευτικός κώδικας, μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτεψε την 1η κατοικία και όσα είπε περί “κοινού χώρου” ο Αλέξης Τσίπρας, να τα έλεγε αυτά όταν καταψήφιζε τον νόμο ΠΑΣΟΚ 3869.2010 που ήταν ο μόνος νόμος που προστάτευσε την 1η κατοικία και τους πολίτες αυτής της χώρας.

Η πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας συντελέστηκε με το νόμο 3869/2010 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το νόμο δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιθέτως άνοιξε το δρόμο στους πλειστηριασμούς. Στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης απέφυγαν εντέχνως να πουν ότι ο νόμος αυτός ήταν του ΠΑΣΟΚ και στήριξε τους ανθρώπους στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων για να σώσουν τα σπίτια τους.

Θυμίζουμε ότι το 2013 έγινε τροποποίηση από τον κ. Χατζηδάκη και δεν χρειαζόταν πλέον δικαστική απόφαση για να διαπιστωθεί εάν αυτός που προσφεύγει έχει πραγματική αδυναμία πληρωμών και ανάγκη προστασίας. Έτσι διαλύθηκε το σύστημα και προστατεύτηκαν οι κακοπληρωτές. Κανείς πάλι δεν αναφέρει ότι το έκανε η ΝΔ αυτό και ο κ. Χατζηδάκης. Ύστερα, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ κι έφτιαξε μια αποτυχημένη πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να μη δώσει λύση στο πρόβλημα με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και τον αποτυχημένη νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε η ΝΔ!

Όπως είπε στη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Σκάι η Φώφη Γεννηματά, ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι νόμος του κ. Μητσοτάκη και όχι του κ. Σταϊκούρα, διότι το Μαξίμου αποφασίζει και όχι οι υπουργοί. Κι είναι ένας νόμος που αφορά τους λίγους και δεν προστατεύει τους πολλούς, αυτούς που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν και θα χάσουν τα σπίτια τους. Είναι φανερό ότι το νομοσχέδιο έχει υπαγορευτεί από τις τράπεζες και τα funds

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ