Φ.Γεννηματά σε Μητσοτάκη: “Δημιουργείτε ερείπια στην οικονομία, έχετε στόχο να εξαφανίσετε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.”

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, “σήκωσε το γάντι” στα σχόλια κυβερνητικών στελεχών και μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και “έβαλε τα πράγματα” στην θέση τους:

  • Ξεκαθάρισε πως όλοι βιώνουν την ανασφάλεια στην καθημερινότητά τους. Γι’ αυτό και η μομφή  του ΚΙΝΑΛ είναι εναντίον της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη συνολικά.
  • Στη συνέχεια, η Κα Γεννηματά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

“Ο κ. Τσίπρας, απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον κ. Μητσοτάκη, τον βγάζει από το κάδρο των ευθυνών και στρέφεται κατά μεμονωμένου υπουργού. 

Επιβεβαιώνεται με αυτό τον τρόπο ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς. 

Αρκετά κ. Τσίπρα. Αφήστε να κάνει αντιπολίτευση κανένας άλλος. 

Το κενό το καλύπτουμε ήδη από καιρό εμείς, το Κίνημα Αλλαγής.

 

Εμείς δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την Κυβέρνηση. 

Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη και σε κανέναν Υπουργό του.  

Μάλιστα έχουμε ανοιχτή πολιτική διαμάχη με Υπουργούς που διακρίνονται από πολιτικό θράσος.  

Που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της ΝΔ, της Κυβέρνησης Καραμανλή 2004-09 για τον εκτροχιασμό της οικονομίας που οδήγησε στην κρίση και στα μνημόνια. 

Που νομίζουν ότι με την τακτική του Γκαίμπελς «πες, πες όλο και κάτι θα μείνει» σε βάρος του ΠΑΣΟΚ. 

Πιστεύουν ότι θα συνεχίσει ο Ελληνικός λαός να ζει στην παγίδα του δήθεν αντιμνημονίου και σίγουρα του λαϊκισμού. 

Είμαστε εδώ για να μην τους το επιτρέψουμε. 

Κάθε φορά που ένας υπουργός σας ή εσείς θα αναφέρεστε στο ΠΑΣΟΚ και την κρίση του 2009, θα σας θυμίζουμε ότι εσείς στους προϋπολογισμούς που ψηφίζατε, αναγνωρίζατε το δημοσιονομικό έγκλημα της Κυβέρνησης Καραμανλή, με έλλειμμα 15.6%. 

 

Καταθέτω στα πρακτικά τον προϋπολογισμό του 2013 στον οποίο υπογράφει και ο σημερινός υπουργός κ. Σταϊκούρας. Αναγνωρίζεται το έλλειμμα ακριβώς στο ποσοστό που σας είπε και το ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ τότε.

 

Γιατί ξέρουμε ότι πίσω από την προσπάθεια εξωραϊσμού της σημερινής Κυβέρνησης, κρύβεται η γνωστή Δεξιά που έφτασε τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας, παραπλάνησε τους πολίτες και τις Ευρωπαϊκές αρχές.  

Ξέρουμε ότι σήμερα φορούν το προσωπείο του κέντρου για να παραπλανήσουν ξανά, να ξεχάσουμε τις ιστορικές ευθύνες τους.  

Για να ξεχάσουμε το Καραμανλικό στρατόπεδο που είναι ο αδήλωτος ιδιοκτήτης του κόμματος, τον ιδιαίτερο ρόλο του όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κύριε Μητσοτάκη,

Εγκαλούμε εσάς και την Κυβέρνησή σας. 

Εσείς έχετε την ευθύνη για την πορεία της χώρας. 

Με την προχειρότητα, με την πολιτική του βλέποντας και κάνοντας, αφήσατε  χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος και υποτιμήσατε καταστάσεις. 

Προχωρήσατε χωρίς σχέδιο, με παλινωδίες και αντιφάσεις. Έχετε εσείς την ευθύνη που βαδίζει η χώρα χωρίς εθνική γραμμή, χωρίς αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό. “

  • Η πρόταση μομφής του ΚΙΝΑΛ είναι συνολικά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όχι ενάντια σε ένα από τα στελέχη της ΝΔ και η Φώφη Γεννηματά με τον πλέον εμφατικό τρόπο απέδωσε καθολική ευθύνη για την κατάσταση στην χώρα στην υγεία, την οικονομία και την εξωτερική πολιτική στις στρατηγικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

Τώρα το έχετε εγκαταλείψει να απαξιώνεται, από την πίεση που θα δεχτεί, χωρίς ουσιαστική στήριξη, μέσα από την αδράνεια σας. 

 

Και μιας και μιλάμε για θέματα υγείας και είδα σήμερα την πρωτοβουλία σας και τις δηλώσεις, θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής: 45 γυναίκες βουλευτές το 2016 στείλαμε μία επιστολή στον τότε αρμόδιο υπουργό υγείας και του ζητήσαμε να καλυφθεί η ψηφιακή μαστογραφία γιατί είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και επειδή η σχετική τεχνολογία ήταν σχετικά πρόσφατη ο ΕΟΠΥΥ δεν την κάλυψε. Πράγματι, προς τιμήν του, ο κ. Ξανθός ανταποκρίθηκε. Ήμασταν γυναίκες βουλευτές από όλα τα κόμματα της Βουλής και ρύθμισε την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ για την ψηφιακή μαστογραφία από τις αρχές του 2017. Το καταθέτω για τα πρακτικά.

 

Κύριε πρωθυπουργέ, υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνία και για κατανάλωση. Χρειάζονται μεγαλύτερη ανθρωπιά και αυτό που κατά κύριο λόγο χρειάζεται είναι να υπάρξουν επιτέλους ψηφιακοί μαστογράφοι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές και νησιά που οι γυναίκες δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης. Να δούμε λοιπόν τι μπορεί να γίνει, να ιεραρχήσουμε και να είμαστε όλοι στο πλευρό σας για να βελτιώσουμε αυτήν την κατάσταση. Αλλά όχι κινήσεις εντυπωσιασμού πάνω σε αυτό το θέμα.

 

Έχετε ευθύνη που δεν πήρατε έγκαιρα μέτρα για να κρατήσετε όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία, όπως σας λέμε από τον Μάρτιο.  “

  • Ενώ σε ό,τι αφορά τον πτωχευτικό κώδικα και την κατάσταση στην χώρα, η Κα Γεννηματά ήταν “χείμαρρος” ενώ ακόμη μια φορά, στάθηκε στο έργο του ΚΙΝΑΛ και την αναγκαιότητα το Κίνημα Αλλαγής να είναι ο μεγάλος προοδευτικός πόλος στην σύγχρονη εποχή:

Μετατρέπετε στην καλύτερη περίπτωση τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές του σπιτιού τους. 

Δίνετε τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύνατους.   

Με ένα νομοσχέδιο που σας υπαγόρεψαν οι Τράπεζες και τα Funds.

 

 

Έχετε ακόμα την ευθύνη κύριοι της Κυβέρνησης γιατί στο όνομα του δήθεν επιτελικού κράτους φτιάξατε την Μαξίμου ΑΕ. 

Μια συγκεντρωτική, σκληρά ελεγχόμενη από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό δομή, με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου. 

Που παρεμβαίνει στα πάντα και στα περισσότερα τα έκανε θάλασσα.

Οικοδομείτε ένα νέο πελατειακό κράτος. 

Τα στελέχη της Διοίκησης επιλέγονται μόνο με το κομματικό διαβατήριο της ΝΔ. 

Ο αριθμός των μετακλητών σπάει όλα τα ρεκόρ. Από τις 1.710 προσλήψεις φθάσαμε στις 2.892 τον Αύγουστο μέσα σε ένα χρόνο. 

Οι Γενικοί Γραμματείς και οι Διοικητές διορίζονται –ακόμη και χωρίς προσόντα- από το Πρωθυπουργικό Γραφείο. 

Οι ΠΝΠ χρησιμοποιούνται για να γίνει πάρτι με αδιαφανείς συμβάσεις. Όλα βαφτίζονται «νόμιμα» εκ των υστέρων. 

Το δήθεν επιτελικό σας κράτος έχασε και τον Παππά, ενώ δηλώνατε με τη γνωστή σας προπαγάνδα ότι τα πάντα είναι υπό έλεγχο και για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα λέτε και ψέματα.

 

Έχω λοιπόν εδώ στα χέρια μου όλες τις σχετικές διατάξεις που λένε τι έπρεπε να κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Για να αποφύγετε το φιάσκο. Μπαίνω στον προβληματισμό: να τις καταθέσω ή να σας τις διαβάσω; Μην και μείνουν αδιάβαστες και αυτήν τη φορά. Θα σας τις καταθέσω, για να τις δει ο πρωθυπουργός και να κρίνει τους υπουργούς του.

 

Έχετε βαφτίσει τους βουλευτές σας, ειδικούς αναλυτές και διεθνολόγους, για να μονοπωλούν τα τηλεοπτικά πάνελ. Επιχειρείτε με κάθε τρόπο να  καταργήσετε την πολυφωνία από την τηλεόραση.

 

  

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, 

 

Σε όλο τον κόσμο διαμορφώνονται νέες συνθήκες.  

Οι συντηρητικοί και οι λαϊκιστές υποχωρούν σε παγκόσμια κλίμακα. 

Γιατί δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις. 

Είναι η πρώτη φορά, ίσως μεταπολεμικά που γίνεται μια σοβαρή συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο, γύρω από τον ηγετικό ρόλο του κράτους.  Στην οικονομία και στην κοινωνία. 

Δεν είναι οι αγορές, είναι τα κράτη που κρατούν αυτή τη στιγμή όρθια την παγκόσμια οικονομία, τα δημόσια συστήματα υγείας, το κοινωνικό κράτος. 

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης πολιτικής και ιδεολογικής μάχης. 

 

Όσο και αν προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία να κρυφτεί πίσω από τσιτάτα για τη σοσιαλδημοκρατία ή να προσφέρει καρέκλες, το DNA της δεν αλλάζει. 

Στρώνει το έδαφος για ισοπέδωση της εργασίας, τον θάνατο του εμποράκου, την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου, την επανίδρυση του κράτους με γαλάζια παιδιά, τον περιορισμό της πολυφωνίας και της λογοδοσίας. 

Και όλα αυτά, αγκαζέ με τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες φίλους της. 

 

Πάνω σε αυτό το έδαφος δε μπορεί να γίνει καμία γόνιμη σπορά αλλαγών, μεταρρυθμίσεων ή επενδύσεων με ευρωπαϊκά χρήματα, που θα πάει την ελληνική κοινωνία μπροστά και θα την κρατήσει όρθια μέσα στη μεγάλη δοκιμασία. 

Δεν μπορεί να φυτρώσει καμία πραγματική ελπίδα για ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη. 

 

Και να είστε βέβαιος κ. Πρωθυπουργέ, ότι η σημερινή ανασφάλεια, η αγωνία και αβεβαιότητα που φωλιάζει μέσα σε κάθε ψυχή και σε κάθε σπίτι, με ευθύνη σας,  είναι οι σπόροι της αμφισβήτησης. 

 

Θα δώσουν γρήγορα καρπούς και  θα φέρουν τη μεγάλη Αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, η ταλαιπωρημένη κοινωνία μας, που έχουν ανάγκη οι νέοι, που τόσο πολύ σας φοβίζουν.

 

Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, είμαστε εδώ όρθιοι και δυνατοί , η προοδευτική αντιπολίτευση με όπλο τις αξίες, το έργο μας, τις προτάσεις μας, αλλά και τη δικαίωση από τον ελληνικό λαό, για το ΠΑΣΟΚ και τον ήλιο του που ζέσταινε τις καρδιές των Ελλήνων τόσα χρόνια. 

 

Τώρα, 11 χρόνια μετά, κάθε σπίτι γνωρίζει πόσο άδικα και μεθοδευμένα κατηγορήθηκε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.  

 

Και πόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας μια πραγματική σοσιαλιστική και δημοκρατική αλλαγή, που δεν θα αφήνει κανέναν μόνο του και δεν θα παίζει με την αξιοπρέπεια και την περηφάνια των Ελλήνων. 

Αυτή η απαίτηση κερδίζει έδαφος κάθε μέρα. 

Αυτή τη Νέα Αλλαγή εμείς μπορούμε να την καθοδηγήσουμε. 

Πάμε μπροστά και καλούμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε αυτή την προσπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ