ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: “Το Πολυτεχνείο είναι εδώ μας περιμένει υγιείς και δυνατούς.”

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

“Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι διαφορετική. Η πανδημία και η γενική καραντίνα εμποδίζουν τις εκδηλώσεις μνήμης. Θα είμαστε όμως εκεί διαφορετικά.

Γιατί τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι στο μυαλό και στην καρδιά των προοδευτικών ανθρώπων. Είναι το σινιάλο Ελευθερίας από την φοιτητική εξέγερση. Είναι η σπίθα της νεανικής αμφισβήτησης στα κατεστημένα. Είναι η πίστη στην συλλογική δράση και στην αξία του μαζικού κινήματος. Είναι η εμπιστοσύνη στις αξίες της Δημοκρατίας.

Με αυτά πρέπει να προχωράμε πάντα. Ιδιαίτερα σήμερα που ένα καθεστώς φόβου και αβεβαιότητας, απειλεί «το ψωμί», «την παιδεία», «την ελευθερία» μας. Απειλεί, πάνω απ’ όλα τη ζωή μας. Γι αυτό και δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας διχάσει ούτε να μας στερήσει την ελπίδα. Αλλά να μας δυναμώσει, για να σταθούμε μαζί, αποφασισμένοι και ενωμένοι, με μπροστάρηδες τους νέους.

Με τη σκέψη σε αυτούς που δοκιμάζονται και θα δοκιμαστούν. Με όπλα τις αξίες, τις ιδέες μας και τον αγώνα μας για μια όρθια, περήφανη και δίκαιη κοινωνία. Το Πολυτεχνείο είναι εδώ μας περιμένει υγιείς και δυνατούς.”

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Σκανδαλίδης: «Προοδευτική διακυβέρνηση και μεταρρυθμίσεις»

Κώστας Σκανδαλίδης: «Προοδευτική διακυβέρνηση και…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

A.Αδαμοπούλου: Η κυβέρνηση της ΝΔ τρώει και πίνει στην υγειά του "κορόιδου" κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα!

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: "Η κοινωνία και το ΕΣΥ δεν αντέχουν ένα τρίτο κύμα παλινωδιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική…
Read more