Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: Ο κ. Καραμανλής κρύβεται πίσω από την ασυλία που του εξασφαλίζουν οι 158 Βουλευτές της Ν.Δ.

Published

on

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με αντικείμενο συζήτησης την επικείμενη συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό» στην Ολομέλεια της Βουλής και τη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων Ελλήνων εκλογέων από το Υπουργείο Εσωτερικών προς την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών ο Συντονιστής των Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημείωσε ότι: «Πραγματικά δεν υπήρχε δικογραφία από το καλοκαίρι στη Βουλή, συνταχθείσα από την Ευρωπαία Εισαγγελέα μάλιστα, για τη σύμβαση 717; Υπήρχε η δικογραφία και ανέφερε ξεκάθαρα το όνομα του κ. Καραμανλή και τόνιζε ότι υπάρχουν ενδείξεις για κακουργηματική απιστία. Και τι έκανε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία; Έφερε πρόταση για προανακριτική επιτροπή, συμπεριλαμβάνοντας και τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σπίρτζη. […] Ο κ. Σπίρτζης εμφανίστηκε στη Βουλή και ζήτησε να αρθεί η ασυλία του και να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη και ο κ. Καραμανλής κρύφτηκε πίσω από την ασυλία, που του εξασφάλισαν οι 158 Βουλευτές της Ν.Δ..»

Κληθείς να εξηγήσει στο πού προκύπτουν οι ευθύνες του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή ανέφερε: «Οι ευθύνες του κ. Καραμανλή προκύπτουν από το γεγονός ότι, όφειλε από τον Οκτώβριο του 2019 να θεσπίσει Εθνικούς Κανόνες Ασφαλείας και δεν το έπραξε. Ευθύνεται γιατί με δική του απόφαση και με δική του υπογραφή όρισε ουσιαστικά το μοιραίο σταθμάρχη στη συγκεκριμένη θέση, καθώς το όριο ηλικίας σύμφωνα με την προκήρυξη ήταν τα 48 έτη, ενώ ο σταθμάρχης ήταν 58 ετών. Ευθύνεται και για το γεγονός ότι, κάηκε η τηλεδιοίκηση τον Ιούλιο του 2019 και φτάσαμε 4 χρόνια μετά και δεν έπραξε τίποτα. Εκτός αυτού, ήρθαν και στην Επιτροπή άνθρωποι που βρίσκονται ακόμη και σήμερα στον Ο.Σ.Ε. σε καίρια πόστα και ανέφεραν ότι η επιδιόρθωση της τηλεδιοίκησης θα μπορούσε να γίνει μέσα σε δύο, τρεις, το πολύ τέσσερις μήνες.»

Ερωτηθείς για τη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων Ελλήνων εκλογέων απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών προς την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου σημείωσε: «Αρχικά, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι, δεν ευθύνεται κανένας. Εν συνεχεία ευθυνόταν ο προηγούμενος, ο κ. Βορίδης, το έχουμε ακούσει πολλές φορές από τους Υπουργούς της Ν.Δ. ότι, φταίει ο προηγούμενος και όχι ο ίδιος. Τώρα, μας λέει ότι, δεν ήταν η ίδια κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Από πού προκύπτει η χρονική περίοδος κατά την οποία διέρρευσαν τα στοιχεία;»

Εν συνεχεία, σχολιάζοντας την ανάληψη της ευθύνης από πλευράς εμπλεκομένων προσώπων, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε σκωπτικά: «Επειδή παραιτήθηκε ο Τομεάρχης της Ν.Δ. και το βαφτιστήρι του Κων/νου Μητσοτάκη;», ενώ προσέθεσε: «Δεν ήταν κανένας τυχαίος άνθρωπος ο Γενικός Γραμματέας, άνθρωπος της οικογένειας Μητσοτάκη ήταν. Φαίνεται ότι, έχουμε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος δεν γνώριζε τίποτα. Και θεωρείτε εσείς ότι, ο Γ.Γ. δεν ενημέρωσε κανέναν; Εκτός αυτού πώς προκύπτει η χρονική περίοδος; Έχει γίνει μία επίσημη έρευνα;»

Τέλος, αναφορικά με το αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, θέτει θέμα νοθείας επί της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «Προβληματισμός υπάρχει σε όλους μας. Μετά από αυτά τα στοιχεία υπάρχει βάση δεδομένων αδιάβλητη; Και βλέπουμε τώρα ότι, όποιος ήθελε, ένας Γραμματέας του Κόμματος, ένας Τομεάρχης του Κόμματος διαρρέει όπου θέλει τα στοιχεία. Κι αν δεν υπήρχε η δημοσιογραφική έρευνα μπορεί να είχαν και όλοι οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ., αυτή τη λίστα.», ενώ έθεσε το ερώτημα: «Ποιος θα πληρώσει; Κάνουν όλοι, όσοι έχουν λάβει email, αγωγές. Ποιος θα πληρώσει αυτά τα χρήματα; Κάνουν αγωγές προς το Ελληνικό Δημόσιο. Θα τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος.»

Advertisement