Γαβριήλ Σακελλαρίδης: “Στο οργουελικό σύμπαν της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το “εργασιακό νομοσχέδιο” προβάλλεται ως “φιλεργατικό”

Με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ένα πρόσωπο που “ακούγεται” στην Κεντροαριστερά, πήρε θέση σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο της ΝΔ:

“Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά από την πρώτη στιγμή, προβλήθηκε με ένα επικοινωνιακό κρεσέντο ως “φιλεργατικό”, ως “προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης”.

Διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με τις πρώτες διαρροές του Ν/Σ από το Υπουργείο πριν μερικούς μήνες, αυτό παρουσιαζόταν ως ένα γενναίο “ως εδώ” στους αναχρονισμούς που καταπιέζουν τους σύγχρονους εργαζόμενους και οφείλονται στα συνδικάτα που τους κληροδότησαν “νίκες” τις προηγούμενες δεκαετίες, που στην πραγματικότητα όμως αφορούσαν τους συνδικαλιστές και άφηναν τους “πραγματικούς” εργαζόμενους να συνθλίβονται στις μυλόπετρες των στρεβλώσεων της αγοράς εργασίας.
Τέτοια έλεγαν και τέτοια λένε στο οργουελικό τους σύμπαν, πιστεύοντας ότι απευθύνονται σε startupers της Silicon Valley που ονειρεύονται να απαλλαγούν από τα δεσμά των συνδικάτων και να απελευθερώσουν την παραγωγικότητά τους από τις αλυσίδες του καταναγκαστικού 8ώρου.
Τα πιστεύουν αλήθεια, δεν θεωρούν ότι λένε ψέμματα, γιατί τέτοιος είναι ο κόσμος που έχουν φτιάξει στα μυαλά τους. Τέτοια τους λένε αυτοί με τους οποίους μιλάνε, και όλοι μαζί πιστεύουν ότι ζούμε στην τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης, στα σοβαρά!
Να τελειώνουμε με την Μεταπολίτευση, μας λένε, και να κοιτάξουμε το μέλλον, μας λένε, και αυτό που μας προβάλλουν ως όραμα είναι ο καπιταλισμός του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου.
Είναι πολύ απλή η μηχανική που οδηγεί τους ανθρώπους από τους καναπέδες τους στους δρόμους για τις απεργιακές πορείες αύριο Πέμπτη. Στον/στην καθένα/μία μας λειτουργεί με διαφορετικούς τρόπους, μην το αναλύσουμε. Καταλήγει όμως στο σωστό σημείο.
Έτσι γίνοταν και έτσι θα συνεχίζει να γίνεται.”
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ